Monika Samaan se je leta 2005 v eni od restavracij KFC blizu Sydneyja zastrupila s salmonelo, ko je jedla t.i. Twister sendvič. Zaradi zastrupitve je priklenjena na invalidski voziček, prav tako pa ne more govoriti.

Sodnik vrhovnega sodišča v avstralski zvezni državi Novi Južni Wales je prejšnji teden sprejel odločitev, da mora KFC dekletu in družini plačati odškodnino v višini 6,3 milijona evrov. Monika je bila po zastrupitvi v komi kar šest mesecev, zastrupili pa so se tudi njeni starši in brat, ki so bruhali in imeli težave s prebavo, je poročala tiskovna agencija AAP.

Odvetnik družine George Vlahakis je po razsodbi dejal, da si je družina oddahnila. "Poškodbe možgan in njena invalidnost sta družino že pahnili na rob preživetja,“ je pojasnil. "Monika je sedaj že velika, zaradi česar jo je težko dvigovati in skrbeti zanjo, zraven pa skrbijo še za njene sorojence. Odškodnino bodo potrebovali. V KFC-ju pa so bili do danes odločeni, da Monika ne bo prejela niti centa.“ Odvetnik je na sodišču sicer še povedal, da v času gneče v restavraciji uporabijo tudi tiste kose piščanca, ki padejo na tla.

Iz podjetja so že sporočili, da so nad odločitvijo sodišča razočarani, napovedali pa so tudi pritožbo, poroča BBC. Prepričani so namreč, da sodnik ni imel dovolj dokazov, da bi lahko prišel do takšne odločitve, pravijo, da tudi ni nikakršnih dokazov, da je njihova hrana sprožila invalidnost dekleta.

"Sočustvujemo z Moniko in njeno družino, a imamo hkrati dolžnost braniti sloves KFC-ja kot podjetja, ki zagotavlja varno in visokokakovostno hrano,“ je pojasnil menedžer podjetja.