Po poročanju nemške tiskovne agencije dpa, naj bi par današnji večer preživel z romantično večerjo v svojem lovskem dvorcu na severu Walesa. William in Cahterine sta se poročila 29. aprila lani v londonski Westminstrski opatiji.

"Kate Velika nas je vse osvojila"

V Veliki Britaniji je sicer tradicija, da si par ob prvi obletnici poroke podari nekaj iz papirja. Britanski rumeni tisk ob tem ugiba, da bi lahko bili v tem primeru to koncertni vstopnici. Kate, ki je po poroki dobila naziv vojvodinja cambriška, je ljubiteljica klasične glasbe, princ William pa prisega na rap ter ritem in blues tone.

Britanski mediji so se ob obletnici z velikimi besedami spomnili na par. Predvsem so se z naklonjenostjo razpisali o Williamovi soprogi. "Kate Velika nas je vse osvojila," je zapisal Sunday Times, Sunday Telegraph z mislijo na kraljevsko družino pa celo: "Minilo je samo 12 mesecev in že se sprašujemo: Kako nam je uspelo brez nje?". Tudi sicer tradicionalno monarhiji nenaklonjen Independent je v soboto objavil "vodič" po prvih 12 mesecih življenja slavnega para.

Po poroki sta slavna zakonca medene tedne preživela na Sejšelih, nato pa je sledila tudi prva skupna pot v tujino, ki jo je zanesla v Kanado in Kalifornijo. Hkrati v javnosti vzorno opravljata vse dolžnosti, povezane z letošnjo diamantno obletnico kraljice Elizabete in olimpijskimi igrami v Londonu.

Sprožilka modnih trendov

Catherine, ki je za mnoge ostala znana kot Kate, se je uspešno vživela v kraljevsko življenje in postala prava sprožilka modnih trendov. Revija Time jo je tudi uvrstila na lestvico 100 najvplivnejših ljudi na svetu.

William, ki je drugi v vrsti za kraljevski prestol, je v začetku letošnjega leta šest tednov preživel na Falklandskih otokih. Po napovedih pa naj bi par septembra letos odšel na novo skupno turnejo v Singapur, na Malezijo, Tuvalu in Salomonovo otočje.

Vedno znova se sicer v javnosti pojavljajo vprašanja in ugibanja, kdaj bo par dobil kraljevskega potomca, a sta oba že večkrat dala vedeti, da ne bosta sledila nobeni časovnici. Ljubitelji vsega kraljevskega se tako zaenkrat morajo zadovoljiti z novicami o njunem skupnem štirinožnemu ljubljenčku, koker španjelu z imenom Lupo.