Celjski rokometaši v Nemčiji niso izkoristili velikega kapitala s prve polfinalne tekme pred tednom dni v domačem Zlatorogu. Po domači zmagi s sedmimi goli so s prav tolikšno razliko izgubili v Gummersbachu, domača zasedba pa si je nastop v velikem finalu priigrala zaradi večjega števila zadetkov v gosteh.

Celjska zasedba je dobro začela dvoboj, do polovice polčasa je nadzorovala tekmeca, v drugem delu pa bila v podrejenem položaju. Mednarodno pisana nemška se je dobesedno razletela na igrišču in v 23. minuti povedla s petimi goli prednosti, tik pred odhodom na veliki odmor pa kar z osmimi (16:8).

V drugem polčasu so izbranci srbskega trenerja na celjski klopi Vladana Matića vendarle strnili svoje vrste. V 44. minuti so po golu Alema Toskića znižali na 17:20. V psihološko izjemno zahtevnem obračunu pa Celjani niso zdržali permanentnega pritiska gostiteljev, ki so si v 55. minuti - ob igralcu manj na igrišču - priigrali prednost sedmih golov (28:21).

Matićevi izbranci so skušali ublažiti izid, kar bi jim prineslo tudi uvrstitev v veliki finale, a so bili v tem neuspešni, gostitelji pa so si tudi s kančkom sreče uvrstili v finale. V njem se bodo pomerili z nemškim Flensburgom, ki je v drugem polfinalu izločil španski Aragon.

Na tekmi sta bila v celjski ekipi najbolj razpoložena Luka Žvižej in Rok Žuran. Prvi je dosegel šest, drugi pet golov, vratar Dejan Perić pa je zbral 12 obramb.