Udeleženci konvencije CinemaCon so na 10-minutnem izboru posnetkov lahko videli glavnega protagonista Bilba Bagginsa, ki ga čarovnik Gandalf prepriča, da se mu pridruži na potovanju po Srednjem svetu. Prizori vključujejo tavajočega Bagginsa v Golumovi jami, Gandalfovo vodenje hobitov skozi starodavno grobnico in tudi trolovsko bitko.

Meje digitalne tehnologije premaknil navzgor

Hobit, ki je bil posnet po istoimenskem fantazijskem romanu pisatelja J.R.R. Tolkiena, dogajanje postavlja v Srednji svet nekaj let pred dogodki najbolj znanega Tolkienovega romana Gospodar prstanov, ki je režiserju trilogije že prinesel trojnega oskarja.

Jackson je pri snemanju namesto hollywoodskega standarda s hitrostjo 24 sličic na sekundo film posnel s hitrostjo 48 sličic na sekundo in tako meje digitalne tehnologije premaknil navzgor. Kot je dejal, človeško oko ne zazna več posameznih slik, pač pa enakomeren tok čistejše slike. "Gibanje deluje bolj resnično in je očesu bolj prijazno," je še dejal ob predstavitvi prihajajočega filma.

Ob razkritju izbora posnetkov so bila mnenja o naprednem načinu snemanja med udeleženci konvencije deljena. Po poročanju tiskovne agencije AP je slika bolj živa, barva trave ostrejša, obrazne poteze in visoke gore pa se zdijo bolj osvetljene in izrazite ter ustvarjajo občutek, da so igralci skoraj otipljivi.

Izseki "primerljivi z nizkoproračunskimi filmi"

Nekateri udeleženci so menili nasprotno in izseke označili za primerljive z nizkoproračunskimi filmi. Po poročanju Los Angeles Timesa so izbrani posnetki "hiperrealistični" in dramatično gorsko pokrajino prikazujejo jasneje kot v kateremkoli dokumentarnem filmu. Natančnost in jasnost slike je po njihovem mnenju porušila kontrastno razmerje in povzročila bodisi pretemno ali presvetlo sliko.

Jackson je opozoril, da bo za novi pristop potreben določen čas prilagoditve, ter da končna podoba filma še ni jasna. Prvemu delu Hobita bo sledil še drugi del, imenovan "The Hobbit: There and Back Again" (Hobit - Tja in nazaj), ki bo v kinematografih decembra 2013. Filma sta bila v 3D-tehniki snemana sočasno.