Na zadnjem treningu pred včerajšnjim odhodom z letališča v Benetkah v glavno mesto Španije so igralce in člane strokovnega vodstva Cimosa obiskali tudi člani navijaške skupine 12. Kopra, poleg tega pa so obdarili zdaj že nekdanjega rokometaša Zorana Jovičića. "Po prvi tekmi smo največ pozornosti namenili psihološki pripravi, kajti v Madridu nas čaka peklenskih šestdeset minut. Tako mi kot Atletico imamo v svoji igri še rezerve. Verjamem, da v Madridu ne bomo le ponovili dobre igre iz Bonifike, ampak prikazali še boljšo, čeprav se zavedamo zahtevnosti svoje naloge," pred dvobojem v dvorani Vistalegre (kapaciteta 15.000 gledalcev) pravi trener Fredi Radojkovič.

Milorad Krivokapić, Srb z madžarskim potnim listom, je k Atleticovemu skalpu v Kopru prispeval kar pet zadetkov. Popularni "Krivi" je prepričan, da kljub odlični igri Cimos še ni prikazal najboljše predstave: "Čeprav smo premagali vrhunskega nasprotnika, to še ne pomeni, da smo prikazali tudi najboljšo igro. Vedno lahko igramo še malo bolje. Prepričali smo se, da se lahko najmanj enakovredno kosamo z vrhunskimi evropskimi klubi, hkrati pa smo z zmago proti velikemu favoritu dokazali, da ne igrajo imena in dresi."

Tako kot njegovi soigralci (zaradi poškodbe prsta na roki je vprašljiv le nastop Jureta Dobelška) se tudi Krivokapić zaveda, da Koprčani v Madridu ne smejo braniti prednosti iz Bonifike, ampak morajo igrati na zmago. "Če bi se zanašali na tri zadetke prednosti iz Kopra, bi bili že vnaprej obsojeni na neuspeh. Niti slučajno ne smemo razmišljati o tem, da smo le še pol koraka oddaljeni od zaključnega turnirja v Kölnu. Pozabiti moramo na domačo zmago in se osredotočiti le na šestdeset minut v Madridu, kjer nas čaka še težje delo kot na prvi tekmi," se zaveda Krivokapić.

"Tudi v Madridu moramo igrati tako, kot smo v Kopru - pametno, disciplinirano, kolektivno in mirno. Če nam bo to uspelo, je možna še ena senzacija. A najpomembneje je, da se niti za trenutek ne sprostimo, kajti Atletico bi nas potem zelo hitro kaznoval z zadetki. Takratni Ciudad Real je pred tremi leti v Kielu v zadnjih dvajsetih minutah nadoknadil deset golov zaostanka," opozarja Krivokapić pred dvobojem z Atleticom, za katerega je triletno pogodbo (od sezone 2012/13 dalje) pred dnevi podpisal Jakov Gojun, igralec Zagreba in reprezentant Hrvaške.

Na tribunah dvorane Vistalegre bo danes tudi vsaj 50 navijačev Cimosa, Atletico pa računa, da bo imel močno podporo svojih simpatizerjev. Klubski predsednik Luis Miguel Lopez je zato pozval in prosil navijače nogometnega kluba Atletico Madrid, naj v čim večjem številu pridejo na rokometno tekmo. Po predsednikovem mnenju si rokometaši zaslužijo oditi v Köln (v zadnjih dveh sezonah je bil Atletico obakrat med elitno evropsko četverico), Cimos pa želi prekiniti črno statistiko na obračunih s španskimi klubi. V evropskih pokalih so se Primorci dvakrat pomerili z njimi in obakrat izpadli: v sezoni 2008/09 so v skupinskem delu lige prvakov doma premagali Portland San Antonio z 31:29 in na gostovanju izgubili z enakim izidom, v sezoni 2009/10 pa so v osmini finala pokala pokalnih zmagovalcev v Bonifiki slavili proti Granollersu s 27:26, a v gosteh klonili z 31:35.