"Vedel sem, da sem dobro pripravljen in da me lahko dobro uvrstitev stanejo le napake. Na začetku se nisem tako dobro boril, saj sem se precej namučil, da sem zbil težo, nato pa je v repasažu spet steklo. Kar štiri borbe sem se boril skoraj do konca, tako da sem bil precej utrujen," je po drugem bronastem odličju z EP dejal Rok Drakšič.

"Mislila sem, da bom izgubila, saj se nisem najbolje borila. Nisem bila 'ta prava', v polfinalu sem imela še smolo ob trenutku nepazljivosti, saj sem po padcu stegnila roko, nasprotnica pa je naredila vzvod in zdaj me boli komolec. Barbieri je levičarka, zato sem v borbi za bron rabila desno roko, a morda je to odločilo, da sem šla na tatami neobremenjena, ker nisem imela česa izgubiti. Res se dobro poznava in veva, da lahko vsaka zmaga, zato sem zdaj še toliko bolj vesela. Želela sem si sicer finale, saj se moji nastopi na evropskih prvenstvih končujejo, a kolajna je kolajna," je po včerajšnjem bronu povedala Raša Sraka Vuković.

Prvi dan prvenstva v Čeljabinsku je Petra Nareks (do 52 kg) prvo borbo zmagala, nato pa izgubila, že v uvodnih dvobojih pa je spodletelo Matjažu Trbovcu (do 60 kg) in Ani Tatalović (do 57 kg). Drugi dan je bila Urška Žolnir (do 63 kg) peta (v borbi za bron je izgubila z Izraelko Alice Schlesinger), Vlora Beđeti (do 63 kg), Sašo Jereb (do 73 kg) in Aljaž Sedej (do 81 kg) pa so ostali brez uvrstitev.