Najboljši

"Joj, dragi, ti si moj najboljši moški na vsem svetu." "Hvala, ljubica." "Veš, šele dva meseca se poznava, pa sem že v tretjem mesecu nosečnosti."

Naloga izvršena

Med velikimi vojaškimi vajami oficir ukaže četi mladih vojakov: "Vidite tam spodaj železniško postajo? Vaša naloga je, da jo onesposobite." Čez eno uro se vojaki vrnejo. Pred oficirja stopi eden od njih, ponosno salutira in poroča: "Naloga izvršena, gospod poročnik! Sovražnik kar nekaj časa ne bo mogel uporabljati tiste postaje." "Čestitam! Kako ste to izvedli?" "Sila preprosto, gospod. Vse vozovnice smo spravili v to vrečo."

Podkupljivost

Otrok pride domov in se potoži materi: "Mami, vsi v šoli mi govorijo, da sem podkupljiv!" "Zakaj pa, sinko?" "Če mi daš desetaka, ti povem!"

Nekoč je imel vse

Tone se pritožuje prijatelju: "Joj, imel sem vse, denar, lepo hišo, velik avto in ljubezen, čudovite ženske. In potem bum pa je šlo vse k vragu." "Kaj se je pa zgodilo?" "Žena je izvedela."

Menjava

Predsednik vzhodnoevropske države ponudi predsedniku ZDA zamenjavo: "Dajem deset naših generalov za dva vaša." "Za katera dva?" Za General Motors in General Electric."

Ni kompleks

Možak se odpravi k psihiatru in mu potoži: "Doktor, ne morem se znebiti strašnega kompleksa: sam sebi se zdim grd." "Nikar ne skrbite, ga tolaži zdravnik, v vašem primeru ne gre za kompleks."