Televizijska zveza Avstrija-Jugoslavija

Maja bo vzpostavljena provizorična televizijska zveza med Avstrijo in Jugoslavijo. O tem sta se včeraj na sestanku v Ljubljani dogovorili delegaciji avstrijske generalne direkcije pošte in telefona ter Jugoslovanske radiotelevizije.

Gostinci ponovno v Emoni

Narodni banki so dali rok, da do 15. aprila izprazni prostore nekdanje kavarne "Emona", ker bodo začeli s preureditvenimi deli. V tem prostoru bodo uredili samopostrežno restavracijo, ki bo lahko v eni uri postregla 700 obiskovalcev. Gost si bo vzel pladenj ter si nato vzdolž pulta nabral zaželene jedi in pijače, na koncu pulta bo plačal, nato pa bo lahko sedel ter v miru pojedel in popil, kar si je izbral. V klenih prostorih "Emone" pa bodo uredili dancing restavracijo, ki bo do večera poslovala kot restavracija, nato pa se bo spremenila v nočni lokal z glasbo in plesom. Načrte za preureditev teh dveh prostorov je pripravil projektantski biro "Agro-biro" pod vodstvom inž. arh. Šorlija. Predračunska investicijska vrednost za tako zamišljeno ureditev "Emone" znaša 340 milijonov din.

Poročna obleka za prvo nevesto na Mesecu

"Akcija vesolje" je poleg znanstvenikov, politikov in vojnih strategov zajela pred kratkim tudi glasbenike v ZDA, ki komponirajo pesmi, posvečene astronavtom, ter modne kreatorje. Neka velika modna hiša v Londonu je izdelala svečano poročno obleko "za prvo nevesto na Mesecu". To obleko so razstavili v kolekciji poročnih oblek. Celotna oprema je iz srebrnkastega lameja z ločeno vlečko.