Kot so sporočili s Policijske uprave Ljubljana, so policisti na eni izmed služb Mestne občine Ljubljana (MOL) v torek opravili hišno preiskavo, pri kateri so iskali dokaze za utemeljevanje sumov storitve kaznivih dejanj zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic.

Zasegli so listinsko dokumentacijo in elektronske podatke, ki jih bodo preučili, o ugotovitvah pa bodo obvestili pristojno tožilstvo. Zaradi interesa preiskave in tajnosti predkazenskega postopka pa več informacij ne morejo posredovati, so sporočili z ljubljanske policijske uprave.

Ljubljanski župan Zoran Janković pa je na današnji novinarski konferenci, sicer namenjeni varčevalnim ukrepov, glede hišnih preiskav dejal, da je prepričan, da je vodstvo mestnega redarstva policiji dalo vse potrebne odgovore. Policisti do njega, kot pravi, niso prišli, jim je pa na razpolago. Pojasnil je še, da naj bi šlo za brisanje kazni za prekršek enemu od zaposlenih v redarstvu.

V. d. direktorja mestne uprave MOL Vasja Butina pa je pojasnil, da je hišna preiskava potekala le v torek, delo mestnega redarstva pa je bilo moteno, saj niso mogli izvajati vseh nalog. Policisti so sicer svojo nalogo izvedli korektno in profesionalno, je zapisal v odgovorih, ki so jih posredovali iz službe za odnose z javnostmi Mestne občine Ljubljana.