Drugega Slovenca, Simona Špilaka (Katjuša), ni bilo v ospredju, končal je na 56. in skozi cilj prav tako prišel v času zmagovalca.

Na etapi od Morgesa do La Chaux-de-Fondsa je drugo mesto zasedel Nizozemec Lieuwe Westra (Vacansoleil), tretji pa je bil Italijan Paolo Tiralongo (Astana).

Kolesarje v torek čaka druga etapa od Montbeliarda do Moutierja, prekolesarili pa bodo 149 kilometrov.

V skupnem seštevku je majico vodilnega oblekel Wiggins, ki ima pred Avstralec Michaelom Rogersom sedem sekund prednosti, še dve več pa zaostaja Nizozemec Bauke Mollema. Špilak je na osmem mestu in zaostaja za vodilnim 12 sekund, Brajkovič pa na 29. mestu, zaostaja 19 sekund.

Etapo je zaznamoval pobeg Martina Kohlerja, Kennyja Dehaesa (Lotto-Belisol), Angela Tulika (Europcar) in Jimmyja Engoulventa, ki so si pred glavnino prikolesarili pet minut in devet sekund prednosti, a je pobegle tekmece glavnina na čelu z ekipo Sky ujela med vzponom na Haut de la Cote. V zadnjih 20 kilometrih so številni kolesarji poizkušali s pobegi, a jih je peloton brez težav lovil. Rui Costa je dva kilometra pred ciljem napadel, hitro je odgovoril Wiggins, ki je svojo moč nato pokazal v sprintu in slavil.