Ljubljana Nocoj bodo v galeriji Vžigalica odprli razstavo nominirancev za nagrado skupine OHO 2012, na odprtju pa bodo med predstavljenimi nominiranci, ki jih je ocenjevala strokovna žirija v sestavi Katerina Mirović (kustosinja, Ljubljana), Jože Barši (ALUO, Ljubljana), Dalibor Martinis (umetnik, Zagreb) in Miran Mohar (umetnik, Ljubljana), izbrali tudi zmagovalca.

Letošnji nominiranci so Vesna Bukovec (1977), ki je diplomirala in magistrirala na oddelku za kiparstvo na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Deluje kot samostojna umetnica, sodeluje v umetniški skupini Kolektiva (z Metko Zupanič in Lado Cerar), predstavila pa se je na številnih samostojnih in skupinskih razstavah. Za nagrado je nominirana tudi Alja Piry (1982), ki je leta 2007 diplomirala na oddelku za umetnostno zgodovino na ljubljanski filozofski fakulteti ter leta 2010 kot magistra umetnosti končala šolanje na univerzi za uporabno umetnost na Dunaju. Med nominiranci je še Tina Smrekar (1978), vizualna umetnica, z magisterijem iz fotografije na akademiji za likovno umetnost v Leipzigu ter diplomo z Akademije za likovno umetnost v Ljubljani, smer industrijsko oblikovanje. Leto dni se je izpopolnjevala na University of Art and Design Helsinki, svoja dela pa predstavlja v različnih medijih: v fotografiji, videu, instalaciji, raziskovalnih projektih in performansu. Izbor nominirancev zaokrožuje Tomaž Furlan (1978), diplomant Akademije za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, oddelek za kiparstvo. Posveča se intermedijski umetnosti in se je v zadnjih letih predstavil na več skupinskih razstavah.

Letošnji nominiranci se bodo v Galeriji Vžigalica predstavili s svojimi novimi deli oziroma s tistimi deli, ki še niso bila razstavljena. nr