Okoli 80 stanovanj je na Planini po stečaju Gradbinca "podedovalo" Primorje, ki je prav tako v hudih finančnih težavah. Stanovanja so pod bančno hipoteko, prodajajo se že dalj časa, a pretiranega zanimanja zanje ni. Več kot 200 stanovanj je na Planini zgradil tudi Lokainvest, ki jih je precej na koncu v zameno za plačilo del namenil podizvajalcem. Ta stanovanja zdaj prodajajo tudi podizvajalci.

Jelen s 66 stanovanji

V kranjskem mestnem središču bo jeseni v Dvorcu Jelen na voljo 66 stanovanj in 18 poslovnih prostorov. Kot nam je povedal Borut Winterleitner, ki opravlja prodajo za naložbenika Elektroservise iz Trzina, so do zdaj že prodali okoli tretjino stanovanj in poslovnih prostorov. Cena za kvadratni meter stanovanja je z davkom od 2250 do 2550 evrov. Gre za sosesko na območju nekdanjega hotela Jelen, tik nad eno od mestnih vpadnic in v neposredni bližini Maistrovega trga. V tem delu mesta naj bi v prihodnosti v stanovanjsko sosesko spremenili še kompleks nekdanje "stare Save".

Kozolci to poletje

Še bolj visokoleteče načrte ima družba Abcfin iz Ljubljane, ki bo na obrobju Kranja gradila eno največjih stanovanjskih sosesk na Gorenjskem. "Letos poleti začnemo gradnjo prvih 149 stanovanj. Če bi sodili po rezervacijah, bi bila večina stanovanj že prodana, a ocenjujemo, da je več kot polovica enot še na voljo. Cena za kvadratni meter v soseski Kozolci je 1900 evrov," nam je povedala vodja marketinga v družbi Abcfin Mateja Jagodic. Sosesko s 400 stanovanji bi morali začeti graditi že pred letom dni, a se je zapletlo s krediti bank in strateškim partnerjem pri naložbi.

Neprodana stanovanja na Planini so od bodoče soseske Kozolci oddaljena le nekaj korakov. Po ocenah nepremičninskih agentov je povprečna cena za nova stanovanja v Kranju več kot 1800, za stara pa (odvisno od lokacije in leta zgraditve) okoli 1600 evrov za kvadratni meter.