Prireditev bodo že tradicionalno odprli otroci iz ljubljanskih vrtcev. Na Pot ob žici se bodo podali v četrtek, 10. maja. V petek se bo nadaljevala s pohodi šolarjev iz osnovnih šol in dijakov srednjih šol, v soboto, 12. maja, pa bodo Pot zasedli ljubitelji pohodništva in tekači trojk.

Medsebojna pomoč in solidarnost

Sobotni del pohoda je namenjen tako manj kot bolje pripravljenim pohodnikom, saj lahko traso izberejo v dolžini od treh do 35 kilometrov in si torej razdaljo prilagodijo glede na svoje sposobnosti ter kondicijo. Predprijava ni potrebna. Vsak udeleženec se lahko od 6. ure registrira na vhodnih kontrolnih točkah (Vič, Šiška, Bežigrad, Jarše, Polje, Fužine, Rudnik in Livada), kjer dobi kontrolni kartonček, s katerim potem pri nadaljnjih točkah zbira žige. Cilji bodo odprti do 17. ure. Vsak prehodi toliko, kolikor želi, tisti, ki bodo prehodili celotno pot v dolžini 35 kilometrov, pa bodo dobili posebno kolajno.

Za Tek trojk na 12,5 ali 29 kilometrov v članski in veteranski kategoriji ter na 3000 metrov za osnovne in srednje šole je obvezna predprijava prek spletne strani www.pohod.si ali s tiskano prijavnico. Rok za prijavo je do 30. aprila. Več informacij lahko najdete na strani www.pohod.si