Špilak, zmagovalec dirke po Romandiji leta 2010, je zaostal 11 sekund. Janeza Brajkoviča (Astana) ni bilo v ospredju, prolog je končal na 71. mestu, zaostal pa 18 sekund.

Thomas je za 3,34 kilometra potreboval tri minute in 29 sekund, Nizzolo je zaostal pet sekund, Cavendish za njim pa še sekundo več.

"To je prijetna zmaga. Po napotkih ekipe sem tu vozil že pred približno desetimi dnevi in bilo se je prijetno vrniti. Srečno, z vremenskimi razmerami meni v prid, se je izšlo, toda bil je le en pravi zavoj. Le tu si lahko izgubil čas," je po tekmi dejal Thomas.

Bradley Wiggins, prav tako kolesar ekipe Sky in eden od glavnih favoritov za končno zmago, je z devetimi sekundami zaostanka zasedel 11. mesto, Thomas pa je takoj po tekmi dejal, da bo storil vse za končno zmagoslavje svoje moštvenega kolega: "Tu bom, da pomagam Cavendishu v sprintih in seveda Bradleyju, ki se bo boril za skupno zmago."

Avstralec Cadel Evans (BMC Racing Team), skupni zmagovalec lanske dirke, je končal na 80. mestu, zaostal pa je 20 sekund.

V sredo kolesarja čaka 184,5 km dolga etapa od Morgesa do La Chaux-de-Fondsa, dirka pa se bo končala v nedeljo.