Da Ferrari ni, kjer želi biti, priznava tudi njihov šef Stefano Domenicali. Z največjimi težavami se soočajo predvsem na področju aerodinamike, ki je v zadnjih letih s spremembo pravil postal izjemno pomemben element.

"Na področjih na katerih smo najslabši, kot je na primer aerodinamika, se skušamo izboljšati. To je dolgoročni projekt, ki ga iz prve roke nadzoruje sam predsednik Luca di Montezemolo. Formula ena se je v zadnjih letih tako korenito spremenila, da nam ni vedno uspelo držati koraka z ostalimi,“ priznava Domenicali.

Že zimska testiranja pred sezono so razkrila, da je letošnji dirkalnik vse prej kot odličen. Kljub temu njihov prvi dirkač Fernando Alonso, zahvaljujoč zmagi na VN Malezije, za vodilnim Sebastianom Vettlom zaostaja le za 10 točk.

"Uspeli smo omejiti škodo, vendar nam je jasno, da moramo že na naslednji dirki prestaviti v višjo prestavo. Tega se zelo dobro zavedajo tudi naši inženirji, ki zato, da našima voznikoma pripravijo kar se da konkurenčen dirkalni, delajo noč in dan,“ še razkriva Domenicalli, ki napoveduje, da bo njihov F2012 na dirki prihodnji teden v španskem Mugellu doživel kar nekaj sprememb.