Na hrvaški nacionalni televiziji HTV bo Eva Boto ta četrtek gostja jutranje oddaje Dobro jutro, Hrvatska, konec tedna pa bo odpotovala v britansko prestolnico, kjer bo imela intervju za BBC. V nedeljo, 29. aprila, bo sledil še nastop na londonski evrovizijski zabavi, na kateri se bodo predstavili tudi evrovizijski predstavniki z Madžarske, Portugalske, iz Azerbajdžana, Litve, San Marina in Francije.

Predvidoma 10. in 11. maja bo nastopila v Sarajevu na BHTV in Pink BH, v začetku maja pa je v načrtu še promocijska predstavitev v Beogradu.

Minuli konec tedna je Botova v Amsterdamu nastopila na že tradicionalnem predevrovizijskem koncertu Eurovision in Concert 2012. Na velikem promocijskem koncertu se je 21. aprila predstavilo kar 24 letošnjih evrovizijskih skladb. Eva je ob tem opravila skoraj 40 intervjujev, večinoma za nizozemske tiskane in elektronske medije, med drugim pa tudi za belgijsko televizijo MENT, francoski magazin Cocoricovision, švedski Radio 1, družbo CNN, avstrijsko televizijo ORF, nemški ARD in uradno spletno stran www.eurovision.tv.

TV Slovenija bo, kot so še sporočili, med 2. in 4. majem v treh studijskih oddajah predstavila vso konkurenco na letošnjem, 57. izboru za Pesem Evrovizije. Na 2. programu bo mogoče slišati tekmovalne skladbe vseh 42 držav. Gostje oz. komentatorji oddaj bodo Urša Vlašič, avtorica petih zmagovalnih skladb, ki so Slovenijo zastopale na izboru za pesem Evrovizije, glasbeni producent, skladatelj in menedžer Raay ter lanskoletna predstavnica RTV Slovenija na Eurosongu v Nemčiji Maja Keuc.