Durant in Miamijev zvezdnik LeBron James sta dva od najboljših košarkarjev današnjega časa, a v zadnjih sezonah najboljši strelec lige priznava, da je bil James letos boljši od njega in si zasluži nagrado za najkoristnejšega igralca sezone.

“LeBron si zasluži nagrado za najkoristnejšega igralca te sezone, saj trenutno igra neverjetno košarko. Sam bom še naprej svoji ekipi vsako tekmo pomagal po najboljših močeh, sem pa presrečen že s tem, da se me v razpravi o tej nagradi omenja ob igralcu, kot je James,“ je povedal Durant, ki v letošnji sezoni dosega 27,9 točke (enako kot Kobe Bryant), 8 skokov in 3,5 podaje na tekmo.

James, ki je naziv MVP še v dresu Clevelanda prejel že v letih 2009 in 2010, je s 27,2 točke na tekmo trenutno tretji strelec lige, ob tem pa ima še 7,9 skoka, 6,2 podaje in 1,9 ukradene žoge na srečanje. Zvezdnik Miamija je od obeh tekmecev boljši pri odstotku meta iz igre, kjer je s 53,1-odstotnim metom uspešnejši od Durantovih 49,7 odstotkov ali precej skromnih Bryantovih 43 odstotkov.

Jamesov Miami bo sezono končal na drugem mestu na vzhodu, kjer je bil boljši Chicago, Durant pa je Oklahomo popeljal do drugega mesta na zahodu, medtem ko se tam Bryantovi Lakers še borijo za tretje mesto.

Lani je MVP rednega dela postal Chicagov Derrick Rose, ki pa letos zaradi številnih težav s poškodbami ni v ožjem izboru, saj je odigral premalo tekem, tudi njegova statistika (22,2 točke ob 43,7 odstotnem metu iz igre, 7,9 podaje in 3,5 skoka na tekmo) pa se ne more kosati s prej omenjenimi.