"Občutki so fenomenalni in še vedno nekako nisem dojela, da se mi je uspelo prebiti v ligo WNBA, kar je bil od nekdaj moj cilj. Dobila sem še dodaten motiv in zagon za trdo delo. Res sem zadovoljna, da sem na tako dobri poti," je občutke ob izboru strnila Baričeva, ki trenutno nastopa za moskovski Spartak, s katerim je pred letošnjo sezono podpisala štiriletno pogodbo. Rusko moštvo velja za eno izmed najboljših v ženski konkurenci, Baričeva pa kljub sklenjeni pogodbi ne vidi ovire za nastopanje v ZDA: "Glede na to, da se liga WNBA igra poleti, pogodba s Spartakom ne bi smela predstavljati težav. Toda o tem trenutno niti ne razmišljam, saj je pred nami še finale ruskega prvenstva, tako da sem z glavo povsem osredotočena na sedanjost. Ko pa bo čas za druge stvari, bom razmišljala tudi o tem."

Težav s privajanjem na življenje v Moskvi igralka, ki je bila leta 2010 izbrana za najboljšo evropsko košarkarico do 20 let, ni imela. Kot je dejala, lahko o življenju v Rusiji govori izključno pozitivno: "V Moskvi se resnično počutim izredno dobro. Klub je več kot odlično organiziran, imam odlične soigralke, delavci v klubu so fenomenalni. Iz dneva v dan mi je v čast igrati z vsemi velikimi imeni ženske svetovne košarke. Veselim se vsakega treninga posebej in mislim, da lepo napredujem in se učim. Tudi ruska liga je kakovostna, saj je kar pet klubov pri vrhu izredno izenačenih."

Moskovski Spartak je med letoma 2007 in 2010 kar štirikrat osvojil naslov prvaka v ženski različici evrolige, lani je zasedel drugo mesto, letos pa zgolj šesto. "Zagotovo je bilo zaradi šestega mesta prisotno razočaranje. Proti španskemu moštvu Ros Casares iz Valencie, ki je na koncu osvojilo naslov prvaka, smo bile vso tekmo v vodstvu, na koncu pa izgubile. To je bila morda celo naša najboljša tekma sezone, a nam je v ključnem trenutku zmanjkalo moči, saj smo imele premalo igralk v rotaciji. Po tem porazu se nismo znale pobrati, tako da smo na koncu osvojile zgolj šesto mesto," je dejala Baričeva, ki je zadovoljna z minutažo v prvi sezoni: "Pred sezono sem mislila, da morda sploh ne bom nič igrala. S treningi pa je trenerka Dana Chatman videla, da delam dobro in tako sem si pridobila njeno zaupanje. Zelo dobro se razumeva. Z minutažo sem zadovoljna. Minute na parketu poskušam kar se da dobro izkoristiti."

Posebno poglavje pri Baričevi predstavlja reprezentanca. Slovenski dres nosi s ponosom, prepričana pa je, da bodo s soigralkami letos poleti v kvalifikacijah pisale zgodovino in se prvič prebile na člansko evropsko prvenstvo, ki bo leta 2013 v Franciji: "Imamo odlično reprezentanco, a bo treba vsak delček posebej sestaviti v pravo celoto. Prepričana sem, da bo selektor Boris Zrinski kos nalogi. Sem zelo motivirana in komaj čakam, da oblečem dres reprezentance. Verjamem, da se bomo prvič v zgodovini prebile na člansko evropsko prvenstvo."