V telefonskem pogovoru z eno od prijateljic Ruby razkriva, da so Berlusconijevi zelo zaskrbljeni zaradi sodnega procesa. "Problem je, ker sem bila takrat mladoletna. Ni pomembno, da danes nisem več," je Ruby pojasnjevala v pogovoru oktobra 2010. Iz prisluhov, ki so del dokaznega gradiva tožilstva v sojenju Berlusconiju zaradi zlorabe prostitucije mladoletnic, je razvidno, da se je Ruby pestrih zabav pri nekdanjem premierju udeleževala že pri šestnajstih letih. Berlusconi, ki ga je v pogovoru z očetom poimenovala tudi Jezus, ji je obljubil, kar bo želela, če se bo pred sodniki delala noro, razlaga Ruby.

Nasprotna stran je vse skupaj že zanikala. Ruby ni zahtevala pet milijonov evrov v zameno za zaščito Berlusconija, ki se na sodišču v Milanu brani pred obtožbo plačanih spolnih odnosov z mladoletno prostitutko, za kar mu grozi 12 let zaporne kazni. Gre za fantazije mlade punce, tako kot igralci lota sanjajo o glavnem dobitku, je bilo slišati nasprotno stran.

Nekdanji italijanski premier se je v petek prvič udeležil sojenja v tem primeru in potožil, da mora zaradi škode, ki jo je proces povzročil ženskam z njegovih večerij, zdaj z najmanj po 2500 evri na mesec vzdrževati 42 žensk. Zapustili so jih prijatelji, njihovi starši so morali zapreti podjetja, vse samo zato, ker so hodile na njegove večerje. Berlusconi, ki mu grozijo še tri leta zapora zaradi zlorabe položaja - s klicem na policijsko postajo je namreč Ruby spravil iz zapora, kjer se je znašla zaradi tatvine - že ves čas od izbruha afere trdi, da ni vedel, da je bila Ruby mladoletna.

Če bi Berlusconi zaradi afere z mladoletno Ruby utegnil pristati celo v zaporu, pa je zaradi udeležbe na zabavi Noemi Letizie za njen 18. rojstni dan ostal brez druge žene Veronice Lario. Larieva je leta 2009 zaradi tega škandala zahtevala ločitev, ki pa še ni dokončna. Zakonca se zdaj namreč prepirata o razdelitvi obsežnega premoženja skupaj s številnimi vilami in stanovanji ter preživnini, ki naj bi jo Berlusconi plačeval Larievi. Ta je sprva zahtevala kat 43 milijonov evrov na leto. A italijanski mediji zdaj ugotavljajo, da se Berlusconi in Larieva po treh letih obtožb in ostrih pravdanj za delitev premoženja na sodišču znova normalno pogovarjata in sestajata ter celo skupaj obedujeta. Zato ugibajo, ali bi se utegnila celo pobotati.