Ljubljana Nocoj bo na odru Male scene MGL prvo slovensko uprizoritev doživela drama Dlje od najdlje britanske avtorice Zinnie Harris. Zgodba popelje gledalca na otok Tristan de Cunha, ki sameva sredi Atlantika in na katerem živi okoli 170 prebivalcev, ki jih povezuje mešanica kultur in obdobij, poseben jezik in ena velika skrivnost. Zatem ko izbruhne vulkan, otočane evakuirajo v Veliko Britanijo, kjer jih podjetnik Hansen (Matej Puc) pod krinko laži, da so posledice katastrofe gromozanske, zadržuje v svoji tovarni. Matej Puc je o svoji vlogi povedal: "Hansen je kot virus, ki pa naleti na protitelesa." Otočani se tako silno borijo za svojo vrnitev domov, da je Mill (Judita Zidar) celo pripravljena izdati veliko skrivnost skupnosti.

Režiserka Tijana Zinajić je o igri povedala: "To je drama, ki govori o človeški naravi in o iskanju svojega prostora." Like v njej je označila kot prizemljene ljudi, ki ne poznajo cinizma, zvijač in igric našega sveta ter gledalca privlačijo s čudnostjo in nenavadnostjo. Režiserka je razkrila še, da je prvi del uprizoritve postavljen kot neke vrste "pravljica", drugi pa v ritmu britanskega punka in težke industrijske mašinerije.

Pred izjemno zahtevno nalogo je bila postavljena prevajalka in dramaturginja Alenka Klabus Vesel, saj otočani govorijo samosvojo angleščino, za katero je značilna predvsem nenavadna uporaba časov. "Ugotovila sem, da je njihov jezik obtičal nekje v preteklosti, zato sem tudi slovenščino nekoliko previla nazaj," je svoj princip dela pojasnila prevajalka.

Preostale vloge otočanov, ki se ves čas sprašujejo, kaj je v življenju bistveno, in zato odluščijo ves balast, so prevzeli Milan Štefe, Jure Henigman in Tjaša Železnik. Scenografijo je ob pomoči asistentke Urše Vidic oblikoval Branko Hojnik, kostumografijo pa Matic Hrovat.sk