Podjetja, ki sodelujejo v projektu Podjetni petek, so praviloma zelo uspešna in družbeno odgovorna. »Povabilu k sodelovanju na Podjetnem petku smo se z veseljem odzvali, saj se zavedamo pomena kakovostnih kadrov za odlično poslovanje. Tovrstna srečanja so pomembna s širšega družbenega vidika, saj prinašajo nove priložnosti tako za mlade iskalce zaposlitve, kot tudi za podjetje, ki na ta način spozna potencialne kadre. V IBM-u v okviru interne politike ustvarjamo zdravo, varno in ustvarjalno delovno okolje za sodelavce in jim omogočamo karierni razvoj. Potrditev naše dobre prakse nedvomno potrjuje polni certifikat Družini prijazno podjetje, katerega nosilec smo, v letu 2011 pa smo bili izbrani tudi med 20 najuglednejših delodajalcev v Sloveniji,« je o sodelovanju v projektu ob obisku mladih dejal Roman Koritnik, generalni direktor IBM Slovenija.

Pri tovrstnih dogodkih, kjer mladi prisluhnejo izkušnjam podjetij iz gospodarstva, se dobrobit ustvarja za obe strani – mladim nudi vpogled v podjetje, podjetju pa spoznavanje novih perspektivnih kadrov. Mladi so veseli takih priložnosti, pripoveduje udeleženka Podjetnega petka na IBM Slovenija: »Končujem študij in čez nekaj mesecev bom na trgu dela. Podjetni petek je ponudil izjemno veliko koristnih informacij, tako o delovnih procesih in sodelavcih IBM, zelo pa so mi bile všeč tudi simulacije razgovora.«

 
Projekt Podjetni petek je eden redkih, ki skuša preseči široko razdaljo med delodajalci in iskalci zaposlitve. Udeležba na skupnem dogodku Nefiksa in IBM Slovenija je bila tako za mlade inovativna in edinstvena priložnost, da se spoznajo s kakovostnim delodajalcem in si olajšajo iskanje zaposlitve.
Letošnjo sezono so Podjetni petki za mlade brezplačni, saj so jih podprli Veleposlaništvo ZDA v Sloveniji, Mestna občina Ljubljana in Študentska organizacija Slovenije.