Čeprav je dirka minila v senci nemirov v Bahrajnu, ti niso tako zelo vplivali na vse skupaj, kot so se mnogi bali, čeprav so se nekateri spraševali o moralni in politični vprašljivosti te dirke, a so se vseeno podali na otoško državico na dirko. Formula ena je enostavno prevelik cirkus in v njej se vrti preveč denarja. A na stezi se to seveda ne pozna veliko. Z nekaj sreče in dejstva, da so imeli tekmeci tudi precej smole, je Sebastianu Vettlu le uspelo prekiniti letošnji urok. "Zelo sem vesel, da mi je končno uspelo zmagati. V preteklih dirkah smo naredili nekaj napak, a zdaj nam je uspelo ujeti korak z najboljšimi. Ta dirka pa ni bila lahka, odločilno je bilo, da sem si v prvih krogih privozil nekaj prednosti, res pa je tudi, da mi dirkalnik vedno bolj ustreza," je po dirki povedal zadovoljen Vettel, ki je takoj, ko je prevozil karirasto zastavo, dirkalnik ustavil ob stezi, da je v njem ostalo še dovolj bencina za obvezno kontrolo po dirki. Vettel je namreč vozil na vso moč, da se je obranil Raikkonenovih napadov, zato je proti koncu dirke v njegovem dirkalniku ostalo le še malo bencina.

Njegova najhujša konkurenta sta bila precej presenetljivo dirkača Lotusa. Gerard Lopez, vodja ekipe, je povedal, da so kar čutili, da je le še vprašanje časa, kdaj se bodo povzpeli na zmagovalne stopničke. Drugouvrščeni Kimi Raikkonen pa je dejal: "Zmaga je bila blizu, zato z drugim mesto ne morem biti tako zelo zadovoljen. Imel sem le eno pravo priložnost, da prehitim Sebastiana, a je nisem izrabil. Več možnosti bi imel, če ne bi na startu obtičal za nekaterimi tekmeci. A po drugi strani je pomembno, da sva na stopničke prišla oba Lotusova dirkača." Kimi Raikkonen je tako na zmagovalne stopničke stopil prvič po dveh letih in pol, s povsem drugačnimi občutki pa se je na zmagovalnem odru ukvarjal drugi Lotusov dirkač Romain Grosjean. "Nisem pričakoval, da mi bo tako hitro v sezoni že uspelo priti med prve tri. Malo časa bom še potreboval, da bom dojel, da mi je uspelo doseči nekaj velikega. Na poti sem bil z drugačno strategijo kot Kimi, vseskozi sem imel dober občutek in res sem vesel, da nam je uspelo."

Zmagovalec prejšnje dirke Nico Rosberg pa ni bil na tej dirki tako konkurenčen. Še več, dvakrat se je zapletel v precej kočljivo dogajanje na stezi, obakrat je na istem mestu izredno agresivno, po mnenju mnogih celo preveč agresivno poskušal "zapreti vrata" najprej Lewisu Hamiltonu in potem (uspešno) še Fernandu Alonsu. In na koncu je svojega mercedesa komaj privlekel v cilj, saj je zadnjih nekaj krogov vozil s počeno izpušno cevjo. Za agresivno vožnjo Rosberg ni bil kaznovan, Fernando Alonso pa je ob tem dejal: "Če bi bil na tem mestu blizu steze zid in ne bi bilo toliko prostora, potem ne bi bil tukaj, da bi se pogovarjal o tej temi."

Ponovno pa sta imela veliko smole oba McLarnova dirkača. Lewis Hamilton je bil dobro na poti, a je na dveh postankih zaradi težav pri menjavi zadnje leve pnevmatike izgubil ogromno časa, Jenson Button pa dirke dejansko niti ni končal, tri kroge pred koncem je s preluknjano pnevmatiko še prišel v bokse, a je nato nekaj krogov kasneje zaradi okvare izpuha in še okvare diferenciala dokončno parkiral dirkalnik v garaži.

Formula ena si bo zdaj vzela malo manj kot tri tedne počitka, saj bo naslednja dirka 13. maja v Barceloni, s čimer se hitri cirkus seli na evropsko celino.