Težko bolani pevec Robin Gibb se je po nekaj dnevih zbudil iz kome in zdaj kaže prve znake okrevanja. Gibb naj bi se tako že odzival ob obisku članov družine, je danes sporočil njegov predstavnik.

62-letnik se že skoraj dve leti bori z rakom in je moral prestati že številne operacije in kemoterapije. Prejšnji teden pa se je njegovo zdravje zaradi pljučnice še poslabšalo in padel je v komo.

Medtem mu je njegova družina nenehno stala ob strani. Družinski člani so zanj skrbeli in mu predvajali glasbo, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Kazalo je, da je premagal zahrbtno bolezen

Gibba so pred približno 18 meseci operirali na črevesju zaradi nekega drugega obolenja, pri tem pa so mu zdravniki našli tumor. Raka so kasneje odkrili tudi na jetrih. V začetku leta je kazalo, da je Gibb premagal bolezen, a so v javnost kmalu prišle informacije, da so našli še več tumorjev.

Gibbov dvojček in prav tako član skupine Bee Gees Maurice je umrl zaradi obolenja črevesja, ki je pri Robinu vodila k prvi operaciji. Njun mlajši brat Andy Gibb pa je leta 1988 v starosti 30 let umrl zaradi bolezni srca.

Skupaj s svojima bratoma Mauriceom in Barryjem je Robin Gibb v 60. in 70. letih tvoril eno najbolj priljubljenih glasbenih skupin na svetu.

Bee Gees so svojo glasbeno pot začeli v Avstraliji, eden od vrhuncev kariere pa je bil album za film Vročica sobotne noči, na katerem so številne svetovne uspešnice, med drugim tudi Stayin' Alive, Night Fever in How Deep Is Your Love.