* Dvorana Bonifika, gledalcev 3500, sodnika: Gjeding in Hansen (oba Danska).
* Cimos Koper: Škof, Vran, Skoko 2, Dobelšek, Brumen 5 (1), Čemas, Bombač 2, Poklar, Džono, Krivokapić 5, Skube 5, Mlakar 1, Konečnik 1, Rapotec 5, Bundalo, Osmajić.
* Atletico Madrid: Hombrados, Šterbik, Fernandez 4, Guardiola 1, Markussen 1, Aguinagalde 3, Davis 3, Abalo 4, Rodriguez 2, Jurkiewicz 1, Entrerrios, Dinart 1, Lazarov 3 (1).
* Sedemmetrovke: Cimos Koper 2 (1), Atletico Madrid 1 (1).
* Izključitve: Cimos Koper 14, Atletico Madrid 8 minut.
* Rdeča kartona: Osmajić (51), Aguinagalde (58.).

Izbrancem domačega trenerja Fredija Radojkoviča je v obračunu z imenitno zasedbo s Pirenejskega polotoka uspel velik met, na kolena so spravili španski Atletico. Povratno tekmo čez teden dni v Madridu bodo začeli s tremi goli prednosti, v primeru morebitne končne zmage pa se bodo uvrstili na zaključni turnir, ki bo 26. in 27. maja v nemškem Kölnu. Na njem bodo nastopili skupni zmagovalci preostalih treh četrtfinalnih dvobojev: Koebenhavn - Barcelona, Reale Ademar - Füchse Berlin in Croatia osiguranje Zagreb - Kiel.

Pred slovensko-španskim klubskim dvobojem se je od aktivnega igranja poslovil Zoran Jovičić, dolgoletni slovenski reprezentant in Radojkovičev pomočnik. Slovo legendarnega krilnega igralca je še bolj motiviralo njegove soigralce, ki so bili večji del tekme povsem enakovredni trikratnim zmagovalcem lige prvakov (2006, 2008 in 2009) ter petkratnim španskim prvakom, v prelomnih trenutkih dvoboja pa so jih celo zasenčili.

Koprčani so v nabito polni Bonifiki odlično začeli obračun s španskimi velemojstri rokometne igre. Z dvema goloma Bojana Skoka in enega Roberta Konečnika so si v četrti minuti priigrali vodstvo 3;0, a veselje je bilo kratkotrajno. Španci so odgovorili z delnim izidom 5:0, obramba 5- 1 - z Davidom Davisom na "špici" - pa je iz minute v minuto povzročala ve večje težave domači zunanji vrsti.

Ta je bila v uvodnih dvajsetih minutah povsem nemočna, med strelce se je vpisal le Dean Bombač, medtem ko je bila statistika Sebastiana Skubeta in Milorada Krivikapića povsem prazna. Primanjkljaj zunanjih igralcev koprske zasedbe so nadomestili njihovi soigralci, ki so se pogumno zoperstavili tekmecem. S pametno taktiko - Radojkovič je opravil veliko menjav in nekoliko spočil najbolj obremenjene igralce - so bili povsem enakovredni Madridčanom. V 27. minuti so prek Matjaža Brumna povišali na 12:10, na velik odmor pa odšli z golom prednosti (13:12).

Koprčani so večji del tekme dobro onemogočili tekmečevo zunanjo vrsto, makedonski zvezdnik Kiril Lazarov, Španec Alberto Entrerrios in drugi so bili "pod nadzorom", ob tem pa so dokaj uspešno zaustavili bliskovite nasprotne (pol)protinapade, zaščitni znak igralcev, ki jih vodi nekdanji najboljši rokometaš na svetu Talant Dušebajev.

V drugi polovici tekme so Koprčani vseskozi narekovali ritem igre, najbolj bleščečo prestavo pa so prikazali v sami končnici. V teh trenutkih je v polnem sijaju zablestel Gorazd Škof, ki je na tekmi zbral kar 17 obramb, in njegovi soigralci v polju, ki so navkljub izključitvi Tineta Poklarja dosegli kar dva gola in v 56. minuti povedli s 24:21. V naslednji minuti je Brumen zastreljal 7-metrovko, minuto pred koncem tekme pa je Bombač svoje soigralce popeljal do najvišjega vodstva (26:22). Bonifika je bila na nogah, gledalci pa so z velikimi ovacijami pozdravili največjo zmago v zgodovini koprskega kluba.