Španski klub je brez dvoma favorit v četrtfinalnem obračunu s Cimosom.

Atletico Madrid je ena najboljših ekip v Evropi, ki ima na vsakem igralnem položaju dva ali celo tri vrhunske rokometaše. Njegovi najmočnejši orožji sta odlična obramba in "ubijalski" (pol)protinapad. Če nam bo uspelo preprečiti njihov hiter prehod iz obrambe v napad, smo opravili velik del posla. Tudi Atleticova zunanja linija je vrhunska in "šuterska", tako da nam nevarnost grozi z vseh položajev.

Verjetno ima tudi vaše moštvo kakšnega aduta za boj s Španci.

Zagotovo jih imamo kar nekaj. Obramba, vratar, hitrost naših igralcev, ki lahko prebijejo njihovo obrambo 5-1. Poleg tega smo mlajši in če bo ob dobri obrambi vratar Škof zbral 20 obramb, bomo zmagali. Atleticovo igro smo temeljito analizirali. Tudi Španci imajo slabe točke, ki pa naj za zdaj ostanejo še skrivnost, saj jih bomo skušali izkoristiti v Bonifiki. Eden adutov bo tudi polna dvorana, v kateri bo spet fantastično vzdušje.

A glavni Cimosovi prednosti naj bi bili sproščenost in neobremenjenost, kajti proti favoritu nima česa izgubiti.

Drži, lahko pa znova veliko dobimo. Tudi v osmini finala proti Kielcam, ki so bile favorit, nismo imeli česa izgubiti, a smo veliko dobili - napredovanje v četrtfinale. Morebiti se bo slišalo čudno, a prav zato bo to verjetno naša najlažja tekma v letošnji evropski sezoni. Ne bojimo se nikogar, proti nobenemu pa nismo in ne bomo vnaprej izobesili bele zastave.

Dodatna spodbuda je tudi dejstvo, da ste v slovenski ligi spet v boju za drugo mesto in nastop v ligi prvakov.

Vse je še odprto, saj je do konca pet krogov, naš cilj pa je seveda drugo mesto. Imamo svojo računico, kako proti do njega. Spodbuda je bila že naša zmaga na derbiju proti Celjanom v Bonifiki, zdaj pa nam je šel na roko tudi uspeh Gorenja v Zlatorogu. Celjani so v formi malce padli, zato upam, da jim bo še kje spodrsnilo, poleg tega pa jih čakata še evropski tekmi z Gummersbachom. V domači ligi smo spet v igri za drugo mesto, v slovenskem pokalu smo igrali v finalu, v ligi prvakov smo med osmimi najboljšimi v Evropi. Čeprav smo v minuli sezoni osvojili tri lovorike, v letošnji pa ne bomo nobene, ni tako slaba, kot mnogi ocenjujejo. Ne iščem alibijev, a zaradi poškodb, napornega tekmovalnega ritma v ligi prvakov in še nekaterih razlogov smo letos ostali brez lovorike.

Ali še čutite posledice poškodbe mečne mišice, zaradi katere ste bili mesec in pol na prisilnem počitku?

Da, zato še nisem stoodstotno pripravljen, saj je po dolgem premoru nemogoče hitro priti v pravo formo. A gre na bolje, spet bom stisnil zobe in skušal v najboljši možni meri pomagati soigralcem in klubu. Iz dneva v dan gre s poškodbo na bolje, trenutno sem pripravljen 70- ali 80-odstotno.

Ko govorite o ugodnem izidu za Cimos na prvi tekmi v Kopru - kaj to pomeni in kdo se bo uvrstil na zaključni turnir najboljše četverice maja v Kölnu?

Ugoden izid? Plus štiri za nas. Skromno? Sem skromen fant. (Smeh.) Na zaključni turnir se bodo uvrstili Barcelona, ki je boljša od Koebenhavna, Kiel, ki bo izločil Zagrebčane, nemški klub Füchse Berlin in - Cimos. (Smeh.)