"Gummersbach je odlično moštvo, ki je bilo v manjši krizi, v zadnjem času pa se vrača v staro formo. V tem trenutku je to za nas pravi nasprotnik, ki mu bomo prepustili vlogo favorita," pravi celjski trener Vladan Matić, ki se bo Nemcem zoperstavil s slabim kapitalom iz slovenske lige - dvema zaporednima porazoma na dveh derbijih proti Cimosu in Gorenju. Tako kot so v sredo Celjani doma klonili proti Gorenju, tudi za Gummersbach sredina generalka za Evropo ni bila uspešna: v nemški ligi je pred domačimi navijači ostal praznih rok proti Flensburgu (30:32). "Proti favoritu nimamo česa izgubiti. Vse, kar bomo storili, bo za nas velik plus. A če bodo oni imeli slab dan, mi pa dobrega, se lahko zgodi marsikaj," dodaja trener Matić.

Na poti do polfinala so Nemci (klub je bil ustanovljen že leta 1861) izločili turški Milli Piyango, norveški Arendal in švicarski Bern Muri. Dolga leta je Gummersbach vodil Sead Hasanefendić, nekdanji trener Celjanov, ki so ga zaradi slabih rezultatov na začetku sezone odpustili, zamenjal pa ga je njegov dotedanji pomočnik Emir Kurtagić. Za klub lahko rečemo, da je rokometna "tujska legija", saj zanj igra kar osem tujcev (bilo jih je kar enajst, a so trije odšli že med sezono) iz šestih različnih držav: Francije (Mahe, Anić), Srbije (Dimitrijević), Madžarske (Putics), Hrvaške (Somić, Šprem, Zrnić), Makedonije (Ristovski) in Slovenije (Rezar).

Aljoša Rezar je sezono zapustil Celje (klub ni želel podaljšati sodelovanja) in odšel v Gummersbach, mesto z okoli 60.000 prebivalci, ki je približno 50 kilometrov oddaljeno od Kölna. "Igrati proti nekdanjemu klubu bo poseben občutek. Veselim se vrnitve v Zlatorog in srečanj z navijači, po drugi strani pa mi bo tudi težko, saj sem v celjskem klubu preživel petnajst let. Kot športnik si seveda želim napredovanja Gummersbacha v finale," priznava Aljoša Rezar, vratar petkratnega prvaka Evrope in 12-kratnega prvaka Nemčije.