Severina je ovadila Index.hr potem ko je maja 2004. na svoji spletni strani objavil fotografije iz zasebnega video posnetka njenega intimnega druženja s takratnim fantom na neki jadrnici. Index.hr je objavil pet posnetkov pevke pod naslovom "Ljudje, imamo pornič s Severino".

"Najhujša tragedija, ki jo je prizadela po smrti njenega očeta"

Pevka je zahtevala je 125.000 kun odškodnine (16.600 evrov), zagrebško sodišče je konec prejšnjega leta potrdilo prvostopenjsko razsodbo iz aprila 2008, da mora Index.hr pevki izplačati 100.000 kun (13.500 evrov) zaradi kršitve pravice do zaščite zasebnosti. Glede na razsodbo, obresti in stroške sojenja, Index.hr grozi izvršba v vrednosti 200.000 kun (27.000 evrov), je poročal Večernji list na svoji spletni strani.

Severina je med drugim poudarila, da je Index.hr najbolj grobo prizadel njeno pravico do zasebnosti ter da je na škandalozen in senzacionalističen način razkril njeno intimo v javnosti. Povedala je, da je bila objava spornih fotografij "najhujša tragedija, ki jo je prizadela po smrti njenega očeta". Dodala je, da je bil po prvem šoku dlje časa v stresu, kar je vplivalo tudi na njene nastope v javnosti.

Sodišče je ob razsodbi pojasnilo, da obstajajo meje v medijih za zadovoljitev pravice javnosti do informacij ter da javne osebe nimajo pravice do zaščite zasebnosti zgolj v primerih, ki so povezani z njihovim javnim delom ali dolžnostmi.

Skušali razrešiti dvome o tem, da posnetek obstaja

Avtor in urednik portala Index.hr, Matija Babić, je na sodišču zatrdil, da so bile fotografije objavljene na njihovih spletnih straneh komaj nekaj ur. Umaknili so jih takoj, ko je Severina potrdila, da so avtentične ter da ji jih je nekdo odtujil. Kot je poudaril, se je za objavo spornih fotografij odločil, da bi razrešil dvome o tem, ali takšen film sploh obstaja.

Severina je sicer izgubila spor z Index.hr, ki ga je sprožila na sodišču zaradi kršitve njenih avtorskih pravic glede filma. Sodišče je ocenilo, da posnetek zasebnega spolnega odnosa ne more biti avtorsko delo.

Zaradi objavljenih fotografij spornih posnetkov je pred leti ovadila tudi reški časnik Novi list, s katerim pa se je z izvensodno poravnavo dogovorila o odškodnini.

Severina se je pred kratkim začasno preselila iz Hrvaške v Beograd, potem ko je v splitski porodnišnici februarja rodila sina Aleksandra. Imata ga z enim izmed najbogatejših srbskih podjetnikov, Milanom Popovićem.