"V četrtek sem končno dobila spodbudne informacije. V bistvu sem obnovila staro poškodbo tetive in malo natrgala mišico, a kot kaže, bom z blokado in po prilagojenem programu lahko trenirala naprej. Če bi želela povsem odpraviti bolečine, bi morala na operacijo. Ob tej priložnosti bi se rada zahvalila tudi vsem, ki so mi v teh dneh pomagali," je o svoji poškodbi rame povedala 27-letna Čarmanova, ki bo morala s trenerji močno prilagoditi program, saj sme trenirati le do bolečine.

"Zdaj bomo skušali narediti, kar se narediti da. Vesela sem, da mi na vrat na nos ni treba na operacijo, saj bi bil to konec sezone in upam, da se bo poškodba počasi zacelila in da sem lahko optimistična tudi za naprej," še pravi nekdanja večkratna evropska prvakinja, ki pa bo precej spremenila tudi tekmovalni program: "Na tekmah so napori 100-odstotni in do evropskega prvenstva ne bom tekmovala. Izgubila sem skoraj tri tedne treningov in videli bomo, kaj bom na evropskem prvenstvu lahko dosegla, a tekme do takrat sem odpovedala."

Čarmanova se je poškodovala pred tremi tedni na pripravah v Južnoafriški republiki.

Večji del slovenske reprezentance je prav danes odpotoval na mednarodni miting v Banjo Luko, prihodnji teden pa plavalce v Mariboru čaka letošnje državno prvenstvo.