New Orleans se je do zmage dokopal po podaljšku, rakete pa so ob tem vknjižile šesti zaporedni poraz. Eric Gordon je dosegel 27 točk, Carl Landry pa je 20 točkam dodal še 10 skokov. Sršeni so v podaljšku zagospodarili na igrišču in zgodaj povedli z 9:0. Znova se je izkazal Dragić, ki je bil s 23 točkami prvi strelec svoje ekipe, vendar pa se raketam končnica vse bolj izmika iz rok. Trenutno tri tekme pred koncem rednega dela za uvrstitev v končnico za zadnje mesto na zahodu konkurirajo z Utahom, v primerjavi s katerim imajo zmago manj.

"Izredno težka tekma za nas. Morali bi zmagati, da bi bili še naprej v igri za končnico. Vsekakor smo zdaj razočarani, a se ne predajamo. Še vedno ostaja nekaj upanja, stremeti moramo k zmagi in računati, da bodo nasprotna moštva izgubljala," je po tekmi dejal Chase Budinger, ki je bil z 22 točkami za Dragićem drugi najuspešnejši strelec Houstona.

Igral je še en slovenski reprezentant, vendar je tudi Beno Udrih vknjižil poraz. Milwaukee Bucks so morali s 109:118 priznati premoč Indiana Pacers, Udrih pa je za poražence v 16 minutah dosegel pet točk, tri skoke in podajo. Indiana si je s to zmago priborila prednost domačega igrišča v prvem krogu končnice. Z 29 točkami je bil za domače najboljši Danny Granger, George Hill jih je dodal 22. Za Milwaukee, ki je izgubil tretjič zapored, je bil s 27 točkami najuspešnejši Brandon Jennings.

V preostalih treh tekmah so Miami Heat s 83:72 premagali Chicago Bulls, Detroit Pistons so z 80:91 izgubili proti Minnesota Timberwolves, Phoenix Suns pa so Los Angeles Clippers ugnali s 93:90.