Kar nekaj dolgoletnih zvestih spremljevalcev tega športa je raje odpovedalo udeležbo na tej dirki, Bernie Ecclestone pa je dal ekipi jasno vedeti: "Če se ne pokažete v Bahrajnu, bo to pomenilo kršenje pogodbe." Mnogi nekdanji dirkači so glasno povzdignili glas, da tudi letošnja dirka ni najboljša ideja, med njimi je bil na primer Damon Hill, sedanji dirkači pa so seveda bolj ali manj tiho, kajti k molku jih zavezujejo tudi pogodbe, ki so jim tako ali drugače zaprla usta. Ekipe pa so se na dirko pripravile, kakor so vedele in znale, večina je za svoje glavno osebje in dirkače seveda najela varnostnike in blindirana vozila, a to v večini primerov ne velja za "običajne" mehanike. Tako je v bližino malega avtobusa, s katerim so na dirkališče potovali štirje mehaniki ekipe Force India, padla molotovka. Mehaniki so se znašli v prometnem zamašku, ker so se na cesti pred njimi spopadli policisti in demonstranti, na srečo pa nihče od mehanikov v tem incidentu ni bil poškodovan. Vse skupaj je bil dovolj dober povod, da sta dva od drugih mehanikov iste ekipe zapustila Bahrajn, ker se na tej dirki ne počutita dovolj varno.

Zayed Al Zayani, upravni direktor dirkališča, je ob tem dejal, da je šlo za posamičen primer in da mali avtobus mehanikov ni bil glavna tarča napada. "Mehaniki so bili po naključju blizu dogajanja, v katerem nihče ni bil poškodovan," je še dodal.

Žrtev verbalne kritike pa je bil tudi Bernie Ecclestone sam. Khadija Al Mousawi, žena vodje protestnikov Adulhadija Al Khawaja, ki gladovno stavka, je povedala: "Nisem jezna na vlado, kajti zdaj gre za njen obstoj. Jezim se na ljudi, kot je Ecclestone, ker so se odločili, da pridejo v Bahrajn, ker naj bi bilo tukaj vse v redu. Ne, mi tukaj nismo srečni."