Mladina bo gradila stadion

Tu je bil v ponedeljek zbor mladinske delovne brigade, ki bo sodeloval pri gradnji športnega stadiona. Stadion bodo odprli 26. maja, ko se bo v Novi Gorici začel festival telesne kulture. Pričakujejo, da bo festival ena največjih prireditev v Sloveniji v počastitev dneva mladosti in rojstnega dne predsednika Tita.

Vitalna starka

Mary Marquis, 96-letna starka iz San Francisca, je pred kratkim dosegla ločitveno tožbo proti svojemu 22-let mlajšemu možu. Ko je slišala sodbo, s katero ji je sodišče podelilo 4700 dolarjev in družinski avtomobil, je starka izjavila:

"Dokler živim, ne bom zaupala nobenemu moškemu več."

Častni doktor Charlie Chaplin

Oxford - Slavnega komika Charlia Chaplina, ki je star 72 let in živi zdaj v Švici, so nedavno predlagali za častnega doktorja književnosti oxfordske univerze. Po pisanju "Daily Heralda", ki je objavil vest o tem predlogu, ni dvoma, da ga ne bi sprejeli, kajti do sedaj ni univerzitetni odbor odklonil še nobenega podobnega predloga.

Železničarji dobe nove uniforme

Skupnost železniških transportnih podjetij Slovenije, povsem novo ime v zgodovini slovenskih železnic, se je odločila, da spremeni že malone tradicionalen kroj železničarske obleke. S prvim majem, ko bo začel veljati nov vozni red, bodo železničarji, ki so direktno vezani na potniški transport, oblekli modre obleke z modrimi srajcami in temnimi kravatami. Sprevodniki bodo imeli ob tem oblačilu sive, vlakovni odpremniki in prometniki pa bele rokavice.