Osmi greh

Pri izpitih na teološki fakulteti član izpitne komisije vpraša bodočega župnika: "Kateri je osmi glavni greh?" "Imeti svojega bližnjega za norca!"

Neumni glodalci

"Dragi, ali je res, da so glodalci požrešni in neumni?" vpraša žena moža. Ta ji odgovori: "Res, miška moja."

Prava družba

Tajnica je v zaporu obiskala bivšega direktorja: "Čudi me, da sem vas obiskala samo jaz. Nekdaj, ko ste bili še direktor, so vas kolegi in prijatelji ves čas oblegali." "Nikar se ne čudite. Še vedno se videvamo, saj so vsi tukaj."

Mu ne pride na misel

Medicinska sestra ponudi bolniku srečke za dobrodelno loterijo. Bolnik vpraša po namenu loterije, sestra pa mu pojasni, da je prejšnji teden umrl vratar bolnišnice in pustil brezposelno ženo in tri otroke. "Še na misel mi ne pride, da bi kupil srečko," se zgrozi bolnik, "kaj naj počnem z vdovo in tremi otroki, ko pa imam doma ženo in šest otrok?"

Leta

"Koliko si star, fantiček?" vpraša starejša gospa. "Šest in pol. Kaj pa vi?" "Oh, ljubček," odgovori gospa, "jaz sem že tako stara, da se ne spomnim niti leta svojega rojstva..." "Potem pa mi vsaj povejte, v katerem stoletju ste se rodili," vztraja fantiček.

Kralj živali

Učiteljica razlaga učencem: "Lev je kralj džungle. Boji se samo ene živali. Kdo mi zna povedati, katere?" Ena od deklic dvigne roko in vzklikne: "Levinje!"