Spomnimo, Eszterhas je pred kratkim že objavil devet strani dolgo pismo o tem, kako je Mel Gibson norel in govoril o tem, kako sovraži Jude in kako bi rad ''zaštihal'' Oksano ali pa najel nekoga, ki bi jo.

Scenarist sedaj trdi, da Gibsona med norenjem skrivaj posnel prav njegov sin. 15-letni Nick je oskarjevca posnel na telefon in posnetek sedaj tudi posredoval medijem.

Spomnimo, Eszterhasova družina je bila v decembru namreč na obisku v Costa Rici, v Melovi hiši. Joe naj bi skupaj z Melom pisal scenraij za njuno novo serijo The Maccabees, kar pa ni šlo ravno po maslu, če se milo izrazimo.

Avdio posnetek in angleški prepis sta dostopna TUKAJ.

Na posnetku lahko slišimo Mela, ki vpije: ''Zakaj nimam prvega osnutka Maccabeejev? Kaj j***m ti, si pa počel ves ta čas?'' Kasneje se na posnetku sliši, kako poleg razbijanja stvari po hiši, z ne preveč laskavimi komentarji omenja tudi žensko, najverjetneje svojo bivšo partnerko Oksano. ''Denar služim za malo umazano lizačico k***ev, ki me samo izkorišča!'' se sliši na posnetku, kasneje pa še ''Je***a kur***ska lizačica k***ev!''

Kljub temu pa, da se na posnetku resda sliši marsikatera sočna beseda in tudi razbijanje po hiši, se roko na srce, ne sliši niti besede o tem, kar naj bi Gibson govoril čez Jude. Ne ve se še, ali obstaja še kak posnetek, na katerem je posnet še kak Gibsonov izpad.

Eszterhas, ki je Gibsona obtožil antisemitizma, je dejal, da je edini pravi razlog za snemanje The Maccabees, da bi pokristjanil Jude. Gibson je že pretekle izjave scenarista zanikal in dejal, da so ''gnusne izmišljotine'', njegov predstavnik pa je dejal, da tudi o omenjenih posnetkih ''nima več ničesar za povedati o tej zadevi''.