Morda ga še ne poznate, a na Otoku je Nigel Owens znano ime. Valižanski ragbijski sodnik, ki je med drugim odkrito priznal, da je gej, ima tudi precej oboževalcev na facebooku in twitterju.

Tudi na YouTubu je moč najti kar nekaj posnetkov, kjer se Owens kot sodnik pojavi v glavni vlogi. Tako je denimo 30 postavnih možakarjev, ki so si skočili v lase, poklical k sebi in jih oštel kot mulce.

Znan je tudi prizor z neke druge tekme, ko je igralcu jasno povedal, da ne bo poslušal nobenih pripomb na sojenje, ker to vendarle ni nogomet, kjer se to redno dogaja.

Tokrat pa je Owens poskrbel za smeh na tribunah in kar nekaj klikov na YouTubu, ko je na tekmi med irskim Munsterjem in škotskim Glasgowom sporno situacijo reševal kar preko mobilnega telefona.

V ušesu je imel sicer slušalko, a je povezava z ostalimi sodniki odpovedala, zato je Owens vzel mobilni telefon četrtega sodnika in z njim poklical sodnika, ki je zadolžen za ogled posnetkov, da mu je ta pomagal pravilno razsoditi. Med nenavadnim prizorom, so Owensa spremljale ovacije s tribun.

“Naj vam povem samo to, da ne jemljem svojega telefona na igrišče. To je bil telefon četrtega sodnika, sposodil pa sem si ga zato, ker zveza s sodnikom v slušalki ni več delovala,“ je po tekmi dejal Owens.

Kasneje se je iz dogodkega pošalil na twitterju: “Prekleta tehnologija in jaz nikoli ne prideva skupaj,“ na facebooku pa se je šaljivo čudil komentatorju v posnetku: "Kaj pa njemu ni jasno, mar ne ve, da sodniki nimamo prijateljev? Kako naj potem kličem kakšnega med tekmo?"