Koprska dvorana je v minulih letih gostila številne kakovostne rokometne zasedbe, v soboto pa bo sprejela najbolj imenitno. Španski rokometni velikan se je pred začetkom sezone zaradi finančnih težav dolgoletnega pokrovitelja in gradbenega tajkuna Dominga Diaza de Mere iz Ciudad Reala preselil v špansko prestolnico in stopil pod okrilje madridskega Atletica, okostje ekipe pa je bolj ali manj ostalo nespremenjeno.

Nekdanji najboljši igralec na svetu Talant Dušebajev ima na vsakem igralnem mestu po dva kakovostna igralca, največji zvezdniki pa so srbski vratar s španskim potnim listom Arpad Šterbik, Makedonec Kiril Lazarov, visokorasli švedski krilec Jonas Källman, Poljak Mariusz Jurkiewicz, Francoza Luc Abalo (njegov nastop je vprašljiv) in neuničljivi Didier Dinart ter številni španski reprezentanti.

Koprčani niso favoriti, a se ne predajajo

Koprska zasedba je vlogo favorita predala nasprotni strani, v isti sapi pa pripomnila, da se bo trikratnim zmagovalcem lige prvakov (2006, 2008 in 2009) ter petkratnim prvakom izjemno močne španske lige zoperstavili brez strahu, tako kot se je v osmini finala tudi favoriziranemu poljskemu velikanu iz Kielc.

"Naša želja je, da se predstavimo v dobri luči in prikažemo vrhunsko predstavo. Gostili bomo zares vrhunsko ekipo, z izjemnimi in izkušenimi posamezniki. Če seštejemo vse osvojene pokale tega moštva v zadnjih petih, šestih letih, potem lahko rečemo, da gre za najbolj uspešen klub na svetu," je uvodoma dejal koprski strateg Fredi Radojkovič in dodal: "Navzlic temu bomo igrali na zmago. Nekateri mi očitajo, da nisem realen, a v teh trenutkih ne želim biti realen. Vsak mora imeti sanje in želje, čeravno so nerealne."

"Atletico lomi tekmece s čvrsto obrambo in bliskovitimi prehodi iz obrambe v napad. Če ga v tem elementu vsaj malce onemogočimo, potem bomo korak bližje želenemu cilju. To pomeni, da bomo morali v napadu igrati strpno in potrpežljivo," je še dodal Radojkovič.

Vprašljiv le Dobelšek, Zoran Jovičić pa bo končal kariero

V koprskem taboru so vse svoje dejavnosti usmerili v dvoboj z madridskim klubom. Vse tekme v državnem prvenstvu so preložili, dodatno spodbudo pa so jim dali tekmeci iz Velenja, ki so v sredo premagali Celje Pivovarno Laško. To pomeni, da je drugo mesto, ki v prihodnji sezoni prinaša nastop v ligi prvakov, še vedno dosegljivo. Zdravstveno stanje znotraj ekipe je dobro, negotov je zgolj nastop Jureta Dobelška, medicinska služba pa bo končno odločitev o njegovem nastopu sprejela v petek.

Ob tem kaže omeniti, da bo v soboto igralsko kariero končal Zoran Jovičić. Član srebrne slovenske reprezentance z evropskega prvenstva na domačih tleh leta 2004 je Radojkovičev pomočnik, zaradi silnih poškodb koprskih rokometašev pa je v tej sezoni nekajkrat "vskočil na pomoč" in zaigral tudi na mednarodni sceni.

Na sobotnem obračunu bo pravico delil danski sodniški par Martin Gjeding/Mads Hansen, delegat pa bo Italijan Adriano Ruocco.