Poleg Dragića sta se strelsko izkazala še Luis Scola z 18 ter Courtney Lee s 16 točkami, kar pa ob razigranem Dirku Nowitzkemu v dresu Dallasa, ki je dosegel kar 35 točk, ni bilo dovolj za zmago raket. Te so zabeležile že peti zaporedni poraz in zdaj zasedajo deseto mesto na zahodu, a še imajo možnosti za uvrstitev v končnico, za ekipo Utah Jazz, ki je v gosteh s 112:91 ugnala premagala Portland, zaostaja za zmago.

Izgubil pa je drugi neposredni tekmec Houstona za uvrstitev v končnico. Phoenix je na domačem igrišču moral priznati premoč Oklahomi, ki je slavila predvsem po zaslugi Jamesa Hardna, s 40 točkami je dosegel osebni rekord kariere, 29 točk pa je prispeval Kevin Durant.

Poraz je vpisal tudi Beno Udrih v dresu Milwaukee Bucks, ki so gostovali v prestolnici. Washington Wizards, pri katerih je z 32 točkami blestel Jordan Crawford, so namreč v domači dvorani Verizon Center slavili zmago s 121:112. Udrih je v dresu Milwaukeeja odigral le šest minut, v tem času pa je v statistiko vpisal dva skoka in podajo.

Naporen ritem tekem se že kaže tudi v številnih poškodbah najbolj obremenjenih igralcev, a tudi brez zvezdnikov najboljše ekipe zmagujejo. Tako je Boston brez poškodovanega Rajona Ronda s 102:98 ugnal Orlando, z zmago pa si je že zagotovil prvo mesto v atlantski skupini vzhoda. Junak tekme je bil Paul Pierce, ki je dosegel 29 točk, med drugim tudi koš za končni rezultat, s katerim je razblinil vse upe gostov. Ob tem je dosegel še 14 asistenc, kar je bil tudi njegov osebni rekord. Orlando je po dobri igri nekdanjega kelta Glena Davisa (23 točk) še v zadnji četrtini vodil za 13 točk, toda prednosti ni znal zadržati.

Uspešni sta bili tudi vodilni moštvi vzhoda Chicago in Miami, čeprav sta obe nastopili oslabljeni. Biki brez poškodovanih Derricka Rosa in Loula Denga so povsem nadigrali Charlotte, zmagali so z izidom 100:68, glavni razlog za to pa je bila premoč v natančnosti metov. Miamiju se ni poznala odsotnost Dwyana Wada in Chrisa Bosha, k zmagi s 96:72 proti Torontu je največ prispeval LeBron James. Dosegel je 28 točk, zadel deset od svojih prvih 11 metov, v zadnji četrtini pa ni niti stopil na igrišče.

Svoj niz zmag nadaljuje tudi vodilna ekipa zahoda San Antonio. V domači dvorani je brez kakršnih koli težav ugnala Sacramento, kljub temu, da ni imela izrazitega strelca. Po zmagi nad New Orleansom si je na zahodu končnico dokončno priboril Memphis.