Gospod predsednik, ste za zdaj zadovoljni z organizacijo turnirja?

Zelo. Po organizacijski plati smo naredili nekaj manjših napak, vendar kakor koli že, uspelo nam je za vsaj tri tekme napolniti Stožice. To je bil tudi namen, doseči skoraj 10.000 gledalcev na tekmo. Cilj je dosežen, rezultat, na katerega v pisarni seveda ne moremo vplivati, pa je odvisen od igralcev. Verjamem, da jim bo uspelo.

Kaj pravijo gostje na tribuni VIP?

Predvsem tujci so zadovoljni. Avstrijci so presenečeni nad prelepo dvorano, tudi drugi predstavniki Mednarodne hokejske zveze pravijo, da smo naredili prvenstvo v slogu elitne divizije. Nekaj malega tej dvorani še manjka, kar zahteva dodatna sredstva, a namen je dosežen.

So že kakšni signali, da bi v Stožicah lahko nekdaj gostili najboljše reprezentance?

Ne, o tem bo treba sprožiti temeljitejšo razpravo. Vemo, da je s tem povezanih veliko stroškov. Zgolj za kandidaturo je treba pristaviti dva milijona švicarskih frankov, kar je zelo velik zalogaj. Dokazali smo, da znamo organizirati tekmovanja, v Stožicah bi lahko gostili skupino A z nekaj spremembami v dvorani, vendar je treba preučiti vse možnosti.

Koga bo HZS predlagala za kandidata za svet IIHF?

Dali smo si še teden dni časa, skrajni rok pa je 1. maj.

Kaj se bo spremenilo, če Slovenija ne bo imela člana v IIHF?

Nič. Dokazati se moramo zgolj s kakovostjo tako z igralci kot na organizacijskem področju. Kakšnih bistvenih sprememb ne bo.

Bo Ernest Aljančič prišel v Stožice?

Vabilo ima. Upam, da pride v soboto, ko bo tukaj tudi predsednik IIHF Rene Fasel. V soboto tako pričakujemo popolno zasedbo.