Kdaj je prišlo do prvega stika z ACH Volleyjem?

Takoj po koncu sezone. Dvakrat smo se dobili, kaj več kot to pa ni bilo potrebno. Hitro smo se uskladili.

Koliko časa boste še delati pri Calcitu?

Do konca meseca aprila. Normalno opravljam vlogo trenerja, treningi pa potekajo po ustaljenem načrtu - dvorana, fitnes…

Kako so se na vaš odhod odzvali pri Calcitu?

Do stropa niso skakali, a razumejo, da je moja odločitev logična in da je to korak naprej v moji karieri. Prejel sem edinstveno priložnost, ki jo bom težko še kdaj dobil, in mislim, da so to razumeli.

Pričakujete, da boste imeli v novem klubu kaj težav pri uveljavitvi svojega specifičnega načina dela?

V tej ekipi bomo vsi profesionalci. Ve se, kaj sta moje delo in moja odgovornost. Svoj sistem bom moral prenesti na fante, ki imajo za seboj več različnih izkušenj. Vsi skupaj se bomo učili. Igralci bodo zagotovo slišali veliko novih in drugačnih principov odbojke. Zame bo to dobra šola, ker bom prvič delal z vrhunskimi igralci, ki imajo za seboj zaključne turnirje lige prvakov, nastope na evropskih prvenstvih…

Kateri pa so tisti vaši koncepti dela, ki se najbolj razlikujejo od ustaljene prakse?

Način treninga je zelo specifičen in naravnan zgolj odbojki. Skušali bomo izločiti vse zadeve, ki ne spadajo v odbojko. Razlike so tudi pri izvedbi posameznih tehničnih elementov - zakaj imamo določen sistem sprejema servisa, zakaj imamo določen sistem blokiranja… Pri tem je največ razlik v primerjavi z ostalimi, vsaj kolikor sem se sam pogovarjal z ostalimi trenerji.

Igralci v Kropi in Calcitu so bili presenečeni nad zahtevnostjo vaših treningov.

Tudi pri ACH Volleyju pričakujem veliko debat o mojem načinu dela, zakaj to, zakaj ne drugače… Videli bomo, kakšen bo odziv, a tega se veselim, saj lahko fantom vse podrobnosti razložim le s pogovorom. Mislim, da problemov ne bo, saj gre za profesionalce, ki vedo, zakaj so v tem klubu. S skupnim delom bomo lahko prišli tja, kamor hočemo.

Še lani ste bili igralec in trener pri Kropi, prihodnjo sezono boste trener v ligi prvakov. Kako sami dojemate ta preskok?

Skušal se bom pogovoriti s čim več ljudmi, katerim zaupam in imajo te izkušnje doma in v tujini. Pridobil bom čim več informacij, a največ se bom naučil iz dejanske situacije. Treba bo sestaviti strokovni štab, ki bo dihal kot eno.

Kako boste uskladili vse svoje obveznosti, glede na to, da delate tudi v ordinaciji?

Prihodnjo sezono bomo zagotovo trenirali dvakrat na dan in moje delo bo popolnoma osredotočeno na ACH Volley. Delu v ordinaciji se bom odpovedal in me bo počakalo za kdaj drugič. V ordinacijo se še lahko vrnem, kdaj bom naslednjič dobil takšno priložnost, kot je ACH Volley, pa nikoli ne veš. Po eni strani je bila zelo lahka odločitev, po drugi malo manj, a mislim, da sem se pravilno odločil.

Kakšna je vaša vizija igralskega kadra?

O tem se bomo pogovarjali maja, saj so trenutno v teku pogovori z igralci, ki so bili do zdaj v klubu. Najprej morajo oni dobiti priložnost, kako bodo s klubom sodelovali v prihodnje. Želim si čim boljšo ekipo, ki bo dosegala najboljše rezultate. Ali so to tujci ali domači igralci, bomo še videli, ampak najbolj pomembno bo, da bomo imeli močno in homogeno ekipo, ki bo znala enako razmišljati. Izjemno pomembni bosta disciplina ter prizadevnost na treningih in tekmah.

Bi bili zadovoljni z letošnjo ekipo ACH Volleyja?

Zakaj pa ne? Zdi se mi, da je imel ACH letos zelo dobro ekipo in se je ne bi branil.