SAŠA inkubator sodeluje v projektu Podjetniško izobraževanje dijakov/študentov inovatorjev Evrope, skupaj še s petimi partnerji iz Slovenije in Hrvaške. Projekt so začeli izvajati maja lani in bo trajal do konca oktobra letos, usmerjen pa je na strokovno izobraževanje mladih inovatorjev.

"V okviru projekta se bodo izboljšale kompetence slovenskih in hrvaških dijakov ter študentov inovatorjev za uresničitevnjihovih podjetniških idej, saj jih bomo z aktivnostmi povezali s poslovnimi partnerji in potencialnimi investitorji za njihove ideje. V ta namen smo vzpostavili tudi spletno borzo tehnologij na naslovu http://www.edu-preneur.eu/sl/ s ciljem, da se dijaki in študentje inovatorji predstavijo potencialnim poslovnim partnerjem," je pojasnila direktorica SAŠA inkubatorja Jerneja Kemperle. 

Dijaki iz Šolskega centra Velenje so na srečanju partnerjev predstavili tudi ideje, ki so jih izoblikovali v podjetniških izobraževanjih. Z njihovo pomočjo bodo mentorji ideje še nadgrajevali, dokler ne bodo postale zanimive za investitorje, kar je cilj projekta, je povedala Kemperletova.