Njena nova ladja, ki se imenuje MSC Preziosa, bo tako postala trinajsta članica flote MSC Krstarenja ter četrta ladja razreda Fantasia. MSC Preziosa je sestrska ladja novogradnje MSC Divina, pri kateri v tem času potekajo končna dela. Za krst naj bi bila pripravljena v maju. "Naložba v novo ladjo je vredna 550 milijonov evrov. Za plovbo bo pripravljena konec marca 2013," je razkril izvršni direktor družbe MSC Cruises Pierfrancesco Vago in dodal: "Pogajanja so potekala več kot devet mesecev, z ladjo MSC Preziosa pa bomo imeli štiri ladje v vsakem razredu ter s skupno zmogljivostjo 40.000 ležišč."

MSC Preziosa bo imela 1751 kabin, 26 dvigal in 18 palub. Njeni gostje bodo lahko uživali v kar štirih glavnih restavracijah, dveh specializiranih restavracijah, 21 barih, štirih bazenih, 12 jacuzzijih, dvorani za fitnes, na kegljišču, v otroških prostorih in MSC Aurea Spa centru. Na ladji pa bo tudi 69 ekskluzivnih apartmajev MSC Yacht Cluba s posebnimi ugodnostmi, kot so denimo osebni strežaj, zasebne restavracije in bari, personalizirani izleti in podobno.

Postopek izgradnje ladje MSC Preziosa je trenutno pri 45 odstotkih. Mehanični del je skoraj končan, a najboljše - urejanje in opremljanje te 333 metrov dolge in 38 metrov široke ladje, šele sledi. Z njima bo dosežena popolna združitev vrhunske tehnologije, elegance in prvorazredne storitve. Njene "zelene lastnosti" bodo enako impresivne kot pri ladji MSC Divina, kar bodo potrjevali tudi certifikati.