Ne vsebuje aglutinina, maščobne kroglice v njem so manjše kot v kravjem in so enakomerno razpršene. Beljakovine kozjega mleka gredo hitreje skozi prebavni trakt in so lažje prebavljive. Povzroča manj alergijskih reakcij in uživajo ga lahko mnogi, ki kravjega mleka ne prenesejo. Pokojni prof. dr. Dražigost Pokorn, strokovnjak za prehrano, je pri nas že pred leti izdelke iz kozjega mleka uvajal na jedilnike. Bil je zelo naklonjen sirotki, kefirju iz kozjega mleka in kozjim sirom. Menil je, da so ti izdelki odlična izbira za prehrano otrok, saj imajo ustrezno kombinacijo mineralov in maščobnih kislin, obenem pa ne obremenijo organizma.

Dobro tudi za kožo

Po podatkih, ki jih je zbral Škof, kozje mleko izboljšuje koncentracijo in odpravlja občutke tesnobe. Pomaga pri nevrodermitisu, želodčnih in črevesnih obolenjih, respiratornih boleznih in kožnih spremembah. Vsebuje tudi orotno kislino, ki je naravno sredstvo proti staranju. Kozje mleko vsebuje veliko naravnih negovalnih sredstev, primernih zlasti za ljudi, ki jih pestijo alergije na sestavine konvencionalnih izdelkov za osebno nego, ko so šamponi, čistilna mila in geli za tuširanje.