Ljubljana V Cankarjevem domu bo nocoj nastopil Pierre-Laurent Aimard, ki velja za ključno figuro sodobne glasbe in izjemnega izvajalca pianističnega repertoarja vseh glasbenih obdobij.

Aimard je študiral na pariškem konservatoriju z Yvonne Loriod in v Londonu z Mario Curcio, danes pa poučuje na visoki šoli za glasbo v Kölnu in na pariškem konservatoriju ter velja za navdihujočega profesorja. Aimard veliko svoje pozornosti namenja repertoarju 20. stoletja (tesno je sodeloval z Ligetijem in Boulezom) ter snema za založbo Deutsche Grammophon. Med njegovimi posnetki velja omeniti predvsem Bachovo Umetnost fuge, Beethovnove klavirske koncerte z Evropskim komornim orkestrom in Nikolausom Harnoncourtom, Debussyjeve Images in Études ter dela Mozarta, Ivesa in Messiaena.

Nastopa v dvoranah, kot so Carnegie, Lincolnov center, pariška opera, Dunajska koncertna hiša, Berlinska filharmonija, salzburški Mozarteum in drugje. Ameriškim, japonskim in predvsem evropskim prestolnicam se je med drugim predstavil z orkestrom Concertgebouw, Evropskim komornim orkestrom, filharmoničnim orkestrom Scale, Newyorško filharmonijo, Mahlerjevim komornim orkestrom ter z najpomembnejšimi svetovnimi dirigenti. Kot inštrumentalist je prejel številne nagrade, med drugim nagrado kraljevske filharmonične družbe leta 2005, leta 2007 pa ga je Glasbena Amerika razglasila za inštrumentalista leta.

Njegov nocojšnji recital bo zajemal dela od romantičnih iskalcev novega glasbenega izraza v 19. stoletju, kakršna sta bila Wagner in Liszt, do del, nabitih s kromatiko, kjer se tonalnost počasi ruši v atonalnost; taka sta zgodnje Bergovo delo, ki že zajema iz principa razvijajoče se variacije, in pozna Skrjabinova sonata "Črna maša". nr