Ljubljana Danes se začenja festival sodobne glasbe Godibodi 2012, ki ga že peto leto organizira Agencija Celinka skupaj z Zavodom Godibodi. Po besedah umetniškega vodje festivala Janeza Dovča nastopi na festivalu niso zgolj informacija, so doživetje, "zato pri Celinki kljub težkim časom in preglasnim zvočnikom še naprej spodbujamo, ustvarjamo in poustvarjamo celostno ter kakovostno glasbo, odpiramo možnosti ter podpiramo zmožnosti za sveže ustvarjalne izkušnje".

Letos bo glavno festivalsko prizorišče Oder pod zvezdami (Lutkovno gledališče Ljubljana), koncerti pa se bodo zvrstili tudi v Hostlu Celica in na prizoriščih v partnerskih mestih v Kranju bo to Hiša Layer, v Mariboru pa Jazz klub Satchmo in KC Pekarna MC. Nastopajoči glasbeniki bodo poslušalce navduševali s svojo inovativno glasbeno ustvarjalnostjo in predstavili tako avtorsko glasbo kot sodobne priredbe ljudske glasbe. V času festivala bo glasbena Agencija Celinka izdala sedem novih zgoščenk nastopajočih na festivalu, organizatorji pa so pripravili tudi okroglo mizo z naslovom Spontani ulični nastop in kulturna podoba Stare Ljubljane, ki bo potekala 20. aprila.

Godibodi bo tudi letos gostoval v Hostlu Celica, kjer bo nocoj nastopil Chris Eckman, izjemen ustvarjalec, pesnik, pevec in glasbenik iz Seattla, ki že nekaj let živi in ustvarja v Sloveniji. Vokalist, kitarist, pisec pesmi in ustanovitelj uveljavljene ameriške zasedbe The Walkabouts, ki deluje že od leta 1983, je hkrati tudi producent in podpornik različnih projektov z umetniško in humano vsebino. Na torkovih Sozvočjih v Celici je nastopil že večkrat, po besedah organizatorjev festivala pa je "vsak njegov nastop nov vstop v doživetje glasu in glasbe, ki zazveni in odzvanja, gre do srca in prek skrajnih meja spoznanja".

Več informacij o nastopajočih in o programu festivala je mogoče najti na www.godibodi.si. nr