Sladko maščevanje: Intimno življenje Simona Cowella je neavtorizirana biografija, za katero tako avtor kot tudi Simon trdita, da je Simon ni smel prebrati preden je prišla na prodajne police. Kljub temu mnogi poznavalci trdijo, da bi Cowell lahko preprečil, da bi informacija prišla na dan, če bi to resnično želel.

Način, kako naj bi govoril o Dannii je nazorno opisan v knjigi in celo zelo žaljiv. Za sodelovanje z njo se je odločil že leta 2007, ko je zaključeval zvezo s svojim bivšim dekletom. Leta 2008 je Dannii res nastopila kot četrti gostujoči žirant. Simon takrat ni bil pripravljen na resno zvezo in je sestro bolj znane pevke Kylie Minogue v oddajo domnevno povabil zato, da bi mu služila kot "nova igrača“.

Simon naj bi nekomu izmed ljudi, ki so mu zelo blizu razlagal, da se ženski ni mogel upreti, da so ga privlačili njen šarm, njena ženstvenost in njene obline. Prav ta oseba pa naj bi bila kriva za to, da je tudi Bower izvedel za skrivnost in jo brez dovoljenja uporabil v svoji knjigi.

Dannii, ki se je pred kratkim razšla s partnerjem Krisom Smithom, ki je tudi oče njenega sina, je bila po besedah njenih zastopnikov zelo vznemirjena zaradi naslovov v medijih, ki so izbruhnili ob izidu knjige. Toda na podelitvi nagrad Logie Awards je bila videti zadovoljna in ponosna.

Daniijin videospot: