Slabe bo tako nadomestil dosedanjega glavnega trenerja ACH Volleya Igorja Kolakovića, ki mu je pogodba s klubom potekla, nove izzive pa je že poiskal v srbski reprezentanci, ki jo je v letu 2011 že popeljal tudi do naslova evropskih odbojkarskih prvakov.

"Predvsem se zahvaljujem ACH Volleyu za izkazano zaupanje. Zelo sem vesel ponujene priložnosti postati del ACH Volleya, saj gre za najboljše moštvo v Sloveniji in enega najboljših v regiji in Evropi. Sanje in želje vsakega slovenskega in marsikaterega tujega trenerja zagotovo so, da postane del te ekipe in zato možnost, da sodelujem z ACH Volleyem in da delam ter vodim to moštvo, razumem tudi kot poseben izziv in velik privilegij," so bile prve besede Slabeta, ki je še dodal: "Zavedam se zelo visoko postavljenih ciljev kluba, kakor tudi visokih pričakovanj naših navijačev in upam, da bomo te cilje in pričakovanja skupaj tudi uresničili, predvsem tako, da bomo znova potrdili primat ACH Volleya v Sloveniji, da bomo povrnili tudi srednjeevropsko lovoriko ter da bomo prišli čim višje v evropski ligi prvakov. Seveda se zavedam velike odgovornosti in hkrati težavnosti tega projekta, ampak dejansko že komaj čakam, da začnemo z delom. Prepričan sem, da nam bo skupaj tudi uspelo."

"Po nekajletnem delu kluba s tujimi strokovnjaki, zlasti z Glennom Hoagom in Kolakovićem, smo se v ACH Volleyu ponovno odločili za domačega strokovnjaka, to pot za Luko Slabeta. Veseli nas, da smo se z njim uspeli dogovoriti, ker je v preteklih letih dokazal, da ima dovolj volje, energije in tudi znanja zato, da lahko vodi odlične ekipe v slovenskem prvenstvu. Z angažiranjem v ACH Volleyu pa se bo lahko dokazal tudi v mednarodnih odbojkarskih vodah," pa je po podpisu pogodbe z novim trenerjem dejal Rasto Oderlap, predsednik UO ACH Volley, ki želi v prihodnosti zgraditi ekipo s slovenskimi igralci in trenerji, ki bodo skušali slovensko klubsko odbojko še bolj usidrati na mednarodnem odbojkarskem zemljevidu.

Kar se tiče sestave ekipe za sezono 2012/13 pa pogovori s posameznimi igralci še oziroma že tečejo, in bodo predvidoma znani v maju 2012, so še sporočili iz kluba.