Piermario je tako ostal sam s prav tako hendikepirano sestro in še naprej uresničeval svoje sanje in sanje staršev z igranjem profesionalnega nogometa. Vse do usodne tekme 35. kroga italijanske serie B med njegovim Livornom in Pescaro. V 31. minuti sobotnega obračuna je nesrečni Piermario doživel kar tri zaporedne infarkte in negiben obležal na zelenici. Uro in pol kasneje so ga razglasili za mrtvega.

Športni svet je šokiran, saj se podobne zgodbe dogajajo vse prepogosto. Piermariovo srce je kmalu po infarktih prenehalo biti, pomagali mu niso niti številni različni poizkusi oživljanja. Reševalno vozilo je na zelenico stadiona v Pescari prišlo z nekajminutno zamudo, saj je intervencijsko pot blokiral napačno parkiran policijski avto, ki so mu morali razbiti sprednjo šipo in ga umakniti na silo. Medtem so nogometaši Pescare ročno prinesli nosila, s tribun pa se je oživljanju pridružil tudi glavni kardiolog bolnišnice v Pescari Leonardo Paloscia. Vse zaman. "Ko gre za zastoj srca, morate prvih nekaj minut obvezno izvajati ročno masiranje. Defibrilatorja na igrišču ni bilo mogoče uporabiti, saj ta samodejno zazna električne impulze. Če jih ni, potem se naprava ne aktivira. Za trenutek je fant sicer oživel. Ko je prispel v bolnišnico, smo poizkusili še s spodbujevalnikom, da bi električne impulze vrnili nazaj v srce. Uro in pol smo poskušali s srčno masažo, najprej ročno, nato pa z različnimi instrumenti, vendar žal ni pomagalo," je razložil dr. Paloscia in dodal: "Ne moremo še reči, ali je bil vzrok smrti možganske ali srčne narave. To bo razkrila obdukcija."

"Usoda je hotela, da se Piermario pridruži svoji družini v nebesih. V tem trenutku me tolaži le to, da je verjetno srečen, ker je ponovno z njimi," je dodal Serse Cosmi, trener Lecceja, ki je 23. oktobra leta 2005 Morosiniju omogočil debi v serie A v dresu Udineseja proti Interju.