29-letni Ljubljančan, ki je že peto sezono v Kopru (tam si je kupil tudi stanovanje) in ki mu pogodba s Cimosom poteče leta 2013, kljub najboljšim rokometnim letom in vrhunski formi razmišlja o slovesu od reprezentance Slovenije.

Cimos je po treh porazih proti Celju Pivovarni Laško v letošnji sezoni le okusil slast zmage proti pivovarjem.

Odločilo je naših odličnih šestdeset minut igre, v kateri za razliko od večine drugih tekem v slovenski ligi ni bilo padcev in nihanj. Tudi na prejšnjih dveh tekmah s Celjani smo padli v zadnjih desetih minutah in izgubili, tokrat pa smo igrali konstantno. Čeprav je bil v boju proti Celjanom predvsem za nas v igri velik vložek, nismo čutili večjega pritiska. Psihično smo bili dobro pripravljeni in zavedali smo se, da enostavno moramo zmagati. Poleg tega smo želeli skalp pivovarjev po treh letošnjih neuspehih, še posebno pa smo se jim želeli maščevati za boleč poraz v finalu pokala v Podčetrtku.

Za drugim mestom, ki še pelje v ligo prvakov v prihodnji sezoni, Cimos za Celjani šest krogov pred koncem zaostaja štiri točke. Poleg tega bo derbija z Gorenjem in Celjem Pivovarno Laško odigral v gosteh.

Če bi v soboto izgubili, bi bilo vsega že konec, a kljub zmagi bo zelo težko priti do drugega mesta, čeprav upanje ostaja. Do konca moramo dobiti vseh šest tekem, ob tem pa čakati tudi še na kakšen spodrsljaj Celja. Mi smo v tej sezoni naredili že preveč napak, še posebno proti vsaj na papirju slabšim, manjšim klubom. Čeprav si je Gorenje verjetno že zagotovilo naslov prvaka, se nadejam, da ne bo popuščalo in da bo vse tekme do konca igralo na polno. Želim si, da bi Velenjčani zmagali že v sredo na derbiju v Celju. Kar se tiče drugega mesta, upam, da bo o njem odločal naš neposredni dvoboj s Celjani v Zlatorogu v predzadnjem krogu. Prepričan sem, da smo ga sposobni dobiti.

V četrtfinalu evropske lige prvakov v soboto v Bonifiko prihaja favorizirani španski klub Atletico Madrid, nekoč znan pod imenom Ciudad Real.

S Španci smo igrali že na pripravljalni tekmi na turnirju v Nemčiji pred letošnjo sezono. Enakovredno smo se kosali do 50. minute, a na koncu izgubili, a pripravljalne tekme so eno, dvoboji med evropsko elito pa seveda nekaj drugega. Atletico Madrid je vrhunska ekipa, ki ima pravzaprav dve odlični sedmerki oziroma po dva kakovostna igralca na vsakem položaju. Trener Talant Dušebajev rotira igralce na petnajst minut, s čimer drži zelo visok ritem igre, odlična in trdna obramba pa jim zagotavlja hitre (pol)protinapade in doseganje lahkih zadetkov. Favorizirane Špance bomo skušali presenetiti vsaj v Kopru, medtem ko je razmišljanje o napredovanju v polfinale verjetno nerealno. A po drugi strani smo v tej evropski sezoni presenetili že nekaj favoritov, enega - poljske Kielce - pa v osmini finala lige prvakov tudi izločili.

Na začetku aprila se v dogovoru s selektorjem Borisom Deničem niste udeležili reprezentančnih priprav v Zrečah in turnirja v Avstriji, menda pa resno razmišljate o slovesu od dresa z državnim grbom.

Počasi bi želel končati reprezentančno kariero, čeprav odločitev še ni stoodstotna. O tem sem odkrito govoril tudi z Deničem, ki je dejal, da spoštuje mojo odločitev. Na letošnjem evropskem prvenstvu v Srbiji sem večinoma sedel le na klopi za rezervne igralce, čeprav mi je bila pred tekmovanjem obljubljena drugačna vloga v ekipi. Da ne bo pomote: Dragan Gajič je vrhunsko odigral v Srbiji in je bil brez dvoma najboljše krilo. Prav tako z moje strani ni zamere do nikogar drugega, a nekatere zadeve bi se lahko že prej in drugače uredile in rešile.

Ali to pomeni, da ne boste igrali na junijskih kvalifikacijskih tekmah proti Portugalski in nato (če Slovenija izloči Portugalce) na svetovnem prvenstvu v Španiji leta 2013?

O reprezentanci trenutno ne razmišljam, saj sem povsem osredotočen na klubske obveznosti. Tudi selektorju Deniču sem povedal, naj na tekmah proti Portugalcem in nato na SP ne računa name, vse naprej pa je stvar dogovora. Slaba minutaža in premalo priložnosti za igro sta dva od razlogov za odločitev o morebitnem slovesu od reprezentance. Deniču sem iskreno povedal, da takšne stranske vloge v reprezentanci nisem več pripravljen sprejemati in da na velikih tekmovanjih ne želim in nočem sedeti le na klopi. Bilo je še tudi nekaj drugih stvari, o katerih pa ne bi želel javno govoriti. Če reprezentanca ne računa več name, se bom raje posvetil klubskim obveznostim.