Žiga, zabili ste prvi gol za Slovenijo v Stožicah.

Super občutek je bil, saj so ljudje kar ponoreli. Kljub temu se moramo hitro ponovno zbrati, saj nas danes čaka nova tekma. Popraviti moramo predvsem tiste napake, ki smo jih delali v drugi tretjini. Proti Veliki Britaniji smo si zmago prislužili, ker smo se borili do zadnjih moči. Včeraj je zmagalo srce.

Imeli ste precej težav v napadu, ko ste imeli igralca več. Morda preveč nervoze?

Predvsem na začetku. Če bi prej večkrat zadeli z igralcem več, bi bilo lahko vse povsem drugače. Mogoče smo bili preveč zadržani, ker smo šli že v tekmo z mišljenjem, da nas čaka težka tekma. Plošček nam je skakal, malo se je led topil... Ampak pomembno je le to, da smo na koncu zmagali.

Je bil potem led kriv, da niste zaključili akcije po sijajni podaji Roberta Saboliča v prvi tretjini?

Tam je bila pa povsem moja krivda, ker nisem pričakoval podaje. "Sabla" je šel sam proti golu, nato pa mi je na hitro podal skozi noge, kar me je presenetilo. Škoda, ker nisem zadel.

Kaj je šlo narobe v drugi tretjini?

Priložnosti so se vrstile na obeh straneh, kar nam ne ustreza. Takšne igre si nismo želeli. Britancem smo pustili preveč situacij, ko so šli z igralcem več v protinapad, kar se nam na tem prvenstvu ne sme ponavljati.

Danes vas čaka dvoboj z Japonci.

Gre za neugodno reprezentanco. Čeprav so včeraj visoko izgubili, so imeli več strelov kot Madžari. Morali bomo biti bolj zbrani, kot smo bili proti Britancem, in več igrati na hitre protinapade. Ključno bo, da bomo čim prej zadeli.

Koliko ste se na preostale tekmece pripravljali pred prvenstvom?

Nekaj malega smo se. Pred vsako tekmo si pogledamo video analizo vsakega nasprotnika, na določene podrobnosti nas opozori tudi trener. Toda najbolj pomembno bo, da se bomo osredotočili predvsem nase. Ko igramo svoj hokej in ne delamo napak, potem smo uspešni.

Že veste, kateri film si boste najprej ogledali s hišnim kinom, ki ste ga dobili kot nagrado za igralca tekme?
(smeh) To pa še ne vem.