Kolesarji Save so bili na ulicah Šenčurja, kjer velja sistem kriterija z nabiranjem točk na vmesnih ciljih, v veliki prednosti. Giro dell' Appennino je pritegnil vse kolesarje Adrie Mobila z izjemo mladega Andraža Hočevarja, mladi val Radenske je bil brez štirih nosilcev, ki so z reprezentanco na nizu dirk pokala narodov UCI. "Sicer imam v nedeljo dirko v Avstriji, toda današnja uro in pol dolga dirka mi ne bo škodila. Navsezadnje branim vodstvo v slovenskem pokalu," je čast legionarjev uspešno branil Blaž Furdi. Sam, brez pomoči. Prav on se je ob Robertu Jenku (Radenska) in Hočevarju najbolj postavil po robu kolesarjem Save, ki so Mezgecu na prvih letečih ciljih kriterija hitro omogočili prevzem vodstva. Ko so želeli to nadgraditi, se je malo zapletlo. "Poskušali smo, da bi bila zmaga bolj udarna, z morebitnim prvim in drugim mestom ali z dvema na stopničkami, a smo padli v čudno zagato. Zato potem nismo več tvegali. Zmaga v Šenčurju pred toliko navijači je nekaj posebnega," je razložil Mezgec.

Kapetan Vlado Kerkez, ki je skupaj z mladima Markom Džamastagičem in Timom Mikljem diktiral strategijo, je dal življenjsko razlago: "Požrešnost se lahko hitro maščuje, posebno v kolesarstvu. Kar nekaj takih primerov že poznam. Ker je bila skupina razmeroma majhna, se vsi upirajo in hitro se lahko zaplete. Toda pomembno je, da smo zmago ubranili." Lani je namreč v Šenčurju slavil Jure Zrimšek, ki je tokrat s težavo lovil zavetrje.

Za kolesarje Save, predvsem Mezgeca, bo sedaj v ospredju nabiranje točk UCI. V Šenčurju je vedno zanimivo tudi v ostalih kategorijah. V slogu Boonena v Roubaixu, z dolgo samostojno vožnjo, ki ima v cestnem kolesarstvu posebno spoštovanje, si je zmago privozil veliki up Matej Mohorič (Sava). Ženska dirka je bila v znamenju specialistke za vožnjo na čas Tjaše Rutar (Polet Garmin). Med gledalci v Šenčurju je bil tudi Grega Bole, ki je dopoldne na spominski vožnji Jureta Robiča prvič sedel na kolo po operaciji žolčnih kamnov. Upa, da se bo na dirke vrnil konec maja na dirko Po Bavarski.