VN Kitajske bo ostala zapisana v zgodovini kot dirka, na kateri je Nico Rosberg končno presekal gordijski vozel. Dirkač Mercedesa je bil po pričakovanjih zelo hiter na kvalifikacijah, a le malokdo mu je pripisoval kakšne resne možnosti za zmago. Za tekmece pa je kmalu sledil šok, kajti oba dirkača sta brez večjih težav držala odličen tempo, pri čemer je bil predvsem Nico Rosberg več kot hiter. Tako hiter, da je lahko kmalu začel še bolj paziti na pnevmatike, kar mu je na koncu prineslo tudi zmago. S pomočjo smole Jensona Buttona, a to enostavno sodi k dirkaškemu športu. "Res ne vem, kaj naj rečem. Bilo je fantastično, naravnost sanjsko. Moj glavni cilj je bil, da moram paziti na pnevmatike, in ker je bila nastavitev dirkalnika optimalna, sem to brez težav tudi uresničil. In če sem iskren, me je ta prva zmaga precej presenetila, nisem si mislil, da nam lahko uspe," je žarel od veselja sin nekdanjega svetovnega prvaka Kekeja Rosberga, ki pa že vse življenje živi ali v Nemčiji ali v Monaku, zato z očetov domovino Finsko nima veliko skupnega. Še več, Nico ne zna niti toliko finsko, da bi si v gostilni naročil pivo.

Jenson Button je eden od bolj tragičnih junakov te dirke, saj je bil skozi celotno dirko zelo dobro na poti, da bi lahko celo napadel in prehitel Rosberga. A te račune mu je prekrižal zadnji postanek, ki se je povsem ponesrečil, saj mu mehaniki niso dovolj hitro pritrdili zadnje leve pnevmatike in zato se je Anglež na dirko vrnil ravno sredi kolone približno enako hitrih dirkačev, ki so ga zadrževali toliko časa, da je Rosberg lahko v cilj privozil z dovolj udobno prednostjo. "S težavami pri postankih moramo vedno računati, brez njih bi se verjetno vsaj bolj resno boril za zmago, verjamem pa, da bi mi lahko na koncu celo uspelo zmagati. Nicu moram čestitati za odlično dirko," je povedal Jenson Button.

Drugi tragični junak pa je Michael Schumacher. Tudi njemu se je povsem ponesrečil postanek v boksih, ko so ga na stezi spustili prej, preden je uspelo mehaniku na sprednjem desnem kolesu ustrezno priviti matico. "Nisem jezen na ekipo, zakaj bi bil? To se zgodi, že v tretjem ovinku po postankih sem opazil, da nekaj ni v redu, v šestem ovinku pa se je že kadilo iz platišča. Raje nisem peljal naprej, da ne bi še bolj poškodoval dirkalnika. Škoda, končno smo bili na poti do stopničk, a to se dogaja. Nicu moram res čestitati za zmago. Prva zmaga je namreč vedno najtežja," je še dodal Michael Schumacher.